طرز تهیه شوری و ترشی بامیه :
شوری بامیه
مواد لازم :
بامیه ریز
فلفل سبز شیرین یا تند بنا به ذائقه شما
سبزیجات معطر : ترخون ، نعنا ، شوید ، مرزه ،
سیر چند حبه
نمک معمولی بدون ید ( نمک ید دار برای شور و ترشی مناسب نیست .)
آب ۶ لیوان
سرکه سفید یا قرمز خالص یک لیوان
طرز تهیه :
سر بامیه ها رو تمیز کنین و بعد بشویین و خشک کنین . سبزی رو پاک کرده و شسته خشک کنین . با فلفل و سیر داخل شیشه مورد نظر بریزین . سرکه و آب نمک را باهم بجوشانین و سپس خنک کنین و بعد روی مواد ریخته و تا سر ، لبالب پر کنین . درش رو کاملا ببندین و در جای خنک بذارین .
نکته :
ظرف ترشی رو توی فر ۱۸۰ درجه حدود ده دقیقه بذارین تا استریل بشه . یا داخل آب در حال جوش داخل قابلمه ای قرار بدین .
ترشی بامیه
مواد لازم :
بامیه یک کیلو
موسیر تازه ۳ عدد
سیر ۳ تا ۴ حبه
جعفری و ترخون تازه ۵۰ گرم
نعنا خشک ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
سرکه سفید به میزان لازم
طرز تهیه :
بامیه ها را بشویید و ساقه شان را کوتاه کنید(خیلی کم کوتاه کنید تا مایع لزجی که درون آن ها است خارج نشود و ترشی حالت لیز پیدا نکند). بامیه ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و صبر کنید تا آب آن ها خشک شود.
بامیه ها را به صورت لایه به لایه با سیر، موسیر، جعفری و ترخون تازه و نعناع خشک، داخل یک ظرف شیشه ای تمیز و خشک بریزید.داخل شیشه سرکه بریزید تا حدی که روی مواد را بگیرد. درب ظرف را محکم بندید. در صورت دلخواه می توانید یک عدد کیسه فریزر روی سر شیشه بگذارید و سپس درب آن را ببندید تا هوا نکشد. ۲۰ روز بعد ترشی قابل مصرف است.
نکات:
* اگر تردی بامیه را دوست ندارید، می توانید قبل از ریختن در شیشه، آن را کمی در آب بجوشانید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن برود و بعد از سرد شدن داخل شیشه بریزید.
* حتما موقع پاک کردن، بامیه های زده دار و نصفه را جدا کنید.
* بعضی ها طعم تند سرکه را دوست ندارند و به سرکه، آب هم اضافه می کنند. یادتان باشد برای این ترشی، از آب جوشیده و نمک کمتری استفاده کنید (حدود یک هشتم شیشه).
* می توانید موسیر و سیر و سبزی ها را اضافه نکنید، ولی پیشنهاد می کنم نعنا خشک را به هیچ وجه حذف نکنید.
* اگر ترشی لیز شد، می توانید آب آن را کاملا دور بریزید و یک بار دیگر با سرکه پُر کنید.
منبع : آکاایران ، آواکس نت