طرز تهیه نان پنجره ای به دو روش :
نان پنجرهای یکی از شیرینیهای قدیمی ایرانی است و با توجه به اینکه پخت آن مانند دیگر شیرینیها نیاز چندانی به مهارت ندارد، اغلب خانمهای ایرانی لااقل یک بار پختن این نوع شیرینی را امتحان کردهاند.
شما هم به جای خرید شیرینی برای مهمانی های عید خود ، خودتان برای پخت نان یا شیرینی پنجرهای دست به کار شوید…
روش اول :
مواد لازم:
آرد . ۴ قاشق سوپخوری
نشاسته . ۳ قاشق سوپخوری
آرد برنج . یک قاشق سوپخوری
تخم مرغ . ۵ عدد
شیر . یک فنجان
گلاب . قاشق سوپخوری
کمی پودر پسته
طرز تهیه:
آرد، نشاسته و آرد برنج را با شیر و گلاب مخلوط کرده و تخم مرغ ها را یکی، یکی به آن اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر یک دست و نرمی به دست آید. قالب نان پنجره ای را در روغن داغ قرار می دهیم( روغن باید تمامی سرقالب را بگیرد). سپس آن را در مایع خمیری می زنیم، طوری که به اندازه ۲ میلی متر از سر قالب بیرون باشد. بعد قالب را یک لحظه در روغن داغ نگه می داریم. وقتی که خودش را کمی گرفت با یک تکان نان در روغن رها می شود. وقتی سرخ و طلایی رنگ شد، آن را بر می گردانیم تا آن طرف نان هم کمی سرخ شود. سپس آن را با کفگیر برمی داریم تا روغن اضافی آن خارج شود. از تمامی مواد به این صورت نان پنجره ای تهیه کرده و پس از خنک شدن پودر شکر را با الک روی آنها می پاشیم. سپس با کمی پودر پسته سطح شیرینی ها را تزئین می کنیم.
چند نکته ضروری:
۱- خمیر نان پنجره ای را گه گاهی به هم بزنید تا یک دست باقی بماند.
۲- در صورتی که خمیر نان پنجره ای کمی سفت بود، کمی آب یا شیر اضافه کنید.
روش دوم :
مواد لازم:
تخممرغ: ۶ عدد
آرد سفید گندم: ۱۰۰ گرم
پودر نشاسته: ۱۰۰ گرم
گلاب: چهار تا پنج قاشق سوپخوری
روغن: جهت سرخ کردن
پودر قند: مقداری برای پاشیدن روی شیرینی
طرز تهیه:
ابتدا نشاسته را درون یک کاسه بریزید، سپس گلاب را کم کم به نشاسته اضافه کنید.
پس از اینکه گلاب و نشاسته را خوب باهم مخلوط کردید، تخممرغها را درون مخلوط شکسته و هم بزنید.
اکنون نوبت به آرد میرسد. پس از اینکه آرد را الک کردید با مواد فوق مخلوط کرده، و خوب هم بزنید.
قابلمه گود و کوچکی را اتنخاب کرده و آن را پر از روغن کنید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
قالب مخصوص شیرینی پزی را درون روغن قرار دهید تا داغ شود، سپس، دسته قالب را بگیرید و آن را تا حد یک میلیمتر مانده به لبه ، درون مایه فرو کنید و بلافاصله قالب را در روغن داغ روی حرارت ملایم قرار دهید و به محض اینکه شیرینی خودش را گرفت قالب را کمی تکان دهید تا مایه از آن به راحتی جدا شده و درون روغن سرخ شود. مراقب باشید تا شیرینی طلایی رنگ شد فورا آن را از روغن بیرون آورید.
پس از اینکه مایه تمام شد و شیرینیها آماده شدند، آنها را درون ظرف مناسبی ریخته و روی آنها خاکه قند بپاشید.
همه درهم
سلام من الهه هستم ۱۶ سالمه میخواستم بپرسم که آیا این حقیقت داره که قالب مخصوص نون پنجره ایی جمع شده چون مامانم اینطور میگه آخه مامانم نو پنجره ایی قدیمی هست به خاطر همین قالب مخصوص ش جمع شده میخواستم آیا حرفی که مامانم زده حقیقت داره یا نه!؟
سلام قالب نون پنجره ای جمع نشده و در مغازه ها موجود می باشد
سلام.هنوز این قالب تو بازار موجود؛ من تهیه کردم.
سلام علت سفت شدن نون پنجره چیه ؟
سلام عزیزم.این دو روشی که نوشتین با هم چه فرقی دارن؟کدومشون بهتره؟رسمی تره؟ و دوم اینکه من هر وقت قالب رو تو روغن میذارم بلافاصله نون پنجره رو از داخل روغن برمیدارم واصن نمیذارم بمونه اما بازم اطرافش طلایی میشه!مشکل کجاااااااااااس؟
سلام کدوم روش بهتره؟
باسلام .علت سفت شدن نون پنجره چیه؟
سلام علت اینکه بعضی مواقع مایع نون پنجره ای از قالب میریزه چیه؟
سلام
اصن اون مواد من به قالب نمیچسبه
پدرم در اومد آخرم همه رو ریختم دور
علت سفت شدن به خاطر ارد است مقدار ارد را کمتر کنید ترد میشود و قالب باید خیلی داغ نشود وگرنه به سختی مواد جدا میشود حرارت هم باید ملایم باشد تا سریع برشته نشود سعی کنید وقتی قالب را از روغن بیرون میاورید با تکان دادن غالب روغن اضافی را از قالب بگیرید تا مواد به خوبی به قالب بچسبد
سلام تو هیچ سایتى در مورد نشاسته اى که استفاده میشه چیزى ننوشته که این نشاسته گندمه یا ذرت یا سیب زمینى یا برنح؟؟؟؟؟؟؟