غذاهای تشدید کننده بوی عرق :
عرق کردن نهتنها بد نیست بلکه فایده هم دارد، اما جزء ناخوشایندش بوی بد بدن به عنوان عارضه جانبی عرقکردن است که هیچ عطری حریفش نمیشود.
هرچند عرق کردن در واقع بویی ندارد، اما ممکن است عرق در تماس با باکتریهای روی پوست بوی ناخوشایندی ایجاد کند. انسانها به دلایل گوناگونی همچون قرار گرفتن طولانی در معرض آفتاب، ورزش کردن، مضطرب شدن و… عرق میکنند و نهتنها این عارضه بد نیست بلکه به عنوان نشانهای از سلامت محسوب میشود، اما اگر میخواهید بدانید چه طور باید بوی بد ناشی از عرق کردن را رفع کرد، بخوانید.
متخصصان معتقدند عوامل متعددی میتوانند در تعریق بیش از حد و افزایش بوی عرق بدن نقش داشته باشند که مصرف برخی موادغذایی از جمله آنهاست.
متخصصان تغذیه و سلامت میگویند: مصرف بیش از حد غذاهای تند به افزایش سطح گوگرد در بدن منجر میشود که این ماده باید از طریق پوست و یا از راه بازدم از بدن دفع شود و همین امر تعریق را تشدید میکند. به این ترتیب توصیه میشود که در مصرف غذاهای تند حاوی سیر و پیاز حد تعادل را نگه دارید.
بعلاوه مصرف بیش از حد شکلات، چای و قهوه باعث افزایش تعریق میشود، چرا که ۱۰ درصد از این مواد پس از مصرف در بدن فرآوری نشده و به تعریق زیاد منجر میشود و بوی عرق را نیز تشدید میکند.
مصرف هلههولهها و تنقلات ناسالم نیز باعث تجمع سلولهای چربی در بدن میشود و این امر یکی از دلایل اصلی افزایش تعریق و بوی عرق است. بعلاوه مصرف غذاهایی که حاوی مقدار زیادی شکر، نمک و روغن هیدروژنه هستند نیز توصیه نمیشود.
همچنین مصرف زیاد مواد لبنی که سرشار از پروتئین هستند منجر به آزاد شدن سولفید هیدروژن و ماده دیگری موسوم به «متیل مرکاپتان» در بدن میشود و این دو ترکیب نیز به نوبه خود بوی عرق را تشدید میکنند.
سیگار و سایر محصولات دخانی نیز از عوامل مهم تشدیدکننده بوی نامطبوع عرق هستند.
منبع : ایسنا