همه در هم

بیماری آنفولانزا چیست؟

بیماری آنفولانزا چیست؟

بیماری آنفولانزا چیست؟

بیماری آنفولانزا چیست؟

آنفلوآنزا یا گریپ (Grippe) بیماری واگیردار است که توسط نوعی ویروس آران‌ای از خانواده Orthomyxoviridae ایجاد می‌شود این نوع ویروس‌ها در پرندگان و پستانداران اثر می‌گذارند.این بیماری باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می‌شود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی‌حالی شدید نمایان می‌شود.این بیماری در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث ذات الریه شود. سه گونه ویروس آنفلوآنزا به نامهای A B C وجود دارد . در حالت معمولی دورهٔ بیماری ۳ تا ۴ روز است .

آنفولانزا چیست ؟

آنفلوآنزا یا گریپ (Grippe) بیماری واگیردار است که توسط نوعی ویروس آران‌ای از خانواده Orthomyxoviridae ایجاد می‌شود.[۱] این نوع ویروس‌ها در پرندگان و پستانداران اثر می‌گذارند.این بیماری باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می‌شود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی‌حالی شدید نمایان می‌شود.این بیماری در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث ذات الریه شود. سه گونه ویروس آنفلوآنزا به نامهای A B C وجود دارد . در حالت معمولی دورهٔ بیماری ۳ تا ۴ روز است .

تفاوت سرما خوردگی و آنفولانزا چیست؟

بیش از ۱۰۰ نوع ویروس مختلف می توانند سرما خوردگی ایجاد کنند. امــــــا ویروس هایی که باعث آنفولانزا می شوند زیاد نیستند.  .سرما خوردگی وآنفولانزا علائمی مشابه دارند. سرما خوردگی معمولا خفیف تر است در حالی که آنفولانزا علائم شدید تری دارد. هنگام سرما خوردگی معمولاعلاوه بر احساس خستگی عطسه و سرفه می کنید و آبریزش بینی دارید. ممکن است تب نداشته یا تب پایینی داشته باشید. (فقط یک یا ۲ درجه بالا تر از حد طبیعی). هچنین ممکن است کوفتگی عضلانی یا سوزش گلو، اشک وسر درد هم داشته باشید. آنفولانزا ناگهان شروع شده و بسیار آزار دهنده است. شما احساس ضعف و خستگی می کنید و تب دارید. علائـــم دیگر شامل سرفه های خشک، آبریزش از بینی، لرز، درد عضلانی، سر درد شدید، درد چشم وگلو درد میشود. مدت زمان بیشتری طول می کشد تا آنفولانزا کاملا خوب شود اما در سرما خوردگی این مدت کوتاه تر است.

عوارض آنفولانزا

یکی از عوارض شایع آنفولانزا سینه پهلو می باشد که عامل این سینه پهلو یا خود ویروس آنفولانزا است و یا یک باکتری است که از ضعیف شدن سیستم ایمنی توسط ویروس آنفولانزا استفاده کرده وارد ریه شده و باعث عفونت باکتریائی ریه گشته است. در موارد زیر باید به سینه پهلو شک کرد:

–     بیماری که دچار تنفس سخت و مشکل شده است.

–    بیمار دچار درد سینه در نتیجه سرفه بشود.

–     همراه با سرفه خلط زرد و یا سبز رنگ و یا خلط خونی وجود داشته باشد.

از دیگر عوارض آنفولانزا می توان به سینوزیت، عفونت گوش میانی و التهاب مجاری هوائی (برونشیت) و التهاب بافت میانی مغز (آنسفالیت)اشاره کرد.
یکی دیگر از عوارض بیماری سرفه بعد از عفونت  می باشد که معمولاًً بدون خلط بوده و ممکن است برای هفته ها تا ماهها پس از رفع علائم آنفولانزا ادامه یابد و آنچنان شدید باشد که گاهی هنگام شب فرد را بیدار کند.
این سرفه که با علائم شبه آسم همراه است گاهی با درمانهای ضد آسم بهبود می یابد و یا از شدت آن کاسته می شود. بهر صورت در صورت ابتلا به این عارضه باید با پزشک خود مشورت کنید.
در آخر لازم است اشاره کنیم که بعضی از مطالعات جدید نشان داده اند که استفاده از داروهای جدید ضد ویروس آنفولانزا (Oseltamivir) ممکن است در کاهش عوارض ثانویه بیماری آنفولانزا مثل سینه پهلو در بزرگسالان و عفونت گوش در کودکان ۱۲-۱ ساله موثر باشد.

عوامل افزایش دهنده خطر آنفولانزا:

۱- استرس
۲- خستگی شدید
۳- تغذیه نامناسب
۴- وجود بیماری اخیر که موجب کاهش مقاومت بدن شده باشد.
۵- بیماریهای مزمن خصوصا بیماریهای قلبی یا ریوی ۵- حاملگی ( سه ماهه سوم )
۶ – افرادی که در یک محیط نیمه بسته زندگی می کنند.
۷- سرکوب بیماری ناشی از دارو یا بیماری
۸- مکان های شلوغ به هنگام بروز همه گیری

رژیم غذایی در آنفولانزا و سرما خوردگی:

روزانه حد اقل ۸ لیوان آب بنوشید ( مخصوصا اگر تب بالا دارید) نوشیدن مایعات مثل آب میوه، چای و نوشیدنی های غیر گازدار نیز به رقیق شدن مایعات کمک می نماید. معمولا اشتها کم می شود ابتدا به مایعات اشتها پیدا می کنید و سپس پس ازمدتی به وعده های غذایی کوچک حاوی مواد نشاسته ای بدون ادویه ( نان سوخاری، برنج، پوره، غلات پخته، شده، سیب زمینی پخته ) اشتها پیدا می کنید نوشیدن مایعات داغ در بهبود بیماری و تخلیه ترشحات بسیار موثر است. قرقره کردن آب نمک ولرم و منابع حاوی ویتامینc ( پرتغال، انواع توت، توت فرنگی، لیموی شیرین ) به کاهش بروز شدت و طول مدت بیماری کمک می نماید. درطول آنفولانزا مواد مقوی ومغذی مثل سوپ ها و آش ها را جایگزین وعده اصلی کنید به جای مصرف غذا های آماده و کنسرو شده از میوه و سبزیجات تازه، گوشت، ماهی، غلات، مغز ها و دانه ها استفاده کنید. سیر ( دارای آهن، روی ) فلفل قرمز و سوپ مرغ دردرمان سرماخوردگی موثر است مواد غذایی غنی از روی ( گوشت قرمز، لوبیای سویا، عذاهای دریایی، حبوبات، نخود فرنگی ) و یا کپسول روی در سرما خوردگی و تقویت سیستم ایمنی موثراست ماهی قباد، قزل آلا، ساردین و ماهی روغنی دارای اسید چرب امگا ۳ دانه کنجد، تخمه کدو حلوایی، آفتاب گردان منابع غنی از امگا ۶ است این اسید های چرب در مبارزه با سرما خوردگی به سلولهای دستگاه تنفسی کمک می کند.

واکسن آنفولانزا :

دو نوع واکسن آنفولانزا برای بچه ها و بزرگسالان موجود می باشد. نوع اول آمپول آنفولانزای سنتی است که حاوی ویروس زنده نیست و باعث آنفولانزا نمی شود. این واکسن حاوی ویروس غیر فعال است که از طریق آمپول دریافت می شود. نوع دوم واکسن آنفولانزا به صورت اسپری دماغی است، که فلو میست نامیده می شود. این واکسن حاوی ویروس ضعیف شده است که معمولا به جز بعضی موارد ، باعث بیماری آنفولانزا نمی شود. این نوع واکسن تنها برای افراد غیر باردار ، افراد سالم و سن ۲ تا ۴۹ سال تجویز می شود.

چه کسانی باید واکسن را دریافت کنند؟

واکسن آنفولانزای سالانه برای هر فردی که می خواهد احتمال ابتلا به بیماری را در خود کاهش دهد پیشنهاد می شود. با این حال این واکسن به خصوص برای افراد مستعد ابتلا به انفولانزا توصیه می شود. مثل افراد مبتلا به ذات الریه . سایر افراد مستعد ابتلا به آنفولانزا عبارتند از :
همه کودکان ۶ تا ۱۸ سال
افراد ۵۰ سال و بیشتر
زنانی که قصد دارند در فصل آنفولانزا باردار شوند
افرادی که در آسایشگاه و بیمارستان های خصوصی کار می کنند
بزرگسالان مبتلا به امراض مزمن قلبی و ریوی مثل آسم و یا هر بیماری که سیستم ایمنی را ضعیف کرده است.
تمیز کارهای منزل و مراقبین نوزادان زیر ۶ ماه (نوزادان در این سن برای دریافت واکسن خیلی جوان هستند)
تمام افرادی که  در تماس با افراد مستعد آنفولانزا هستند مثل کارکنان بیمارستان و ….

همه در هم

خروج از نسخه موبایل