همه در هم

مادران دیابتی بخوانند

مادران دیابتی بخوانند

مادران دیابتی بخوانند

مادران دیابتی بخوانند :

هر نوع افزایش گلوکز خون در طی بارداری که به حد بالا ۵-۱۰٪ جمعیت برسد دیابت بارداری خوانده می‌شود.مشخص شده است که بارداری خود یکی از عوامل ایجاد کننده دیابت می‌تواند باشد. این اثر با افزایش مقاومت بدن به انسولین و افزایش انسولین برای جبران این مشکل ایجاد می‌شود. حاملگی می‌تواند حتی نواقص خفیف ترشح انسولین را آشکار کند، این منجر به ایجاد عدم تحمل به گلوکز و دیابت بارداری می‌شود.از طرفی بعضی از افراد که از قبل دچار اختلال خفیف قند خون هستند با آزمایش‌های غربالگری در طی بارداری تحت این گروه طبقه‌بندی می‌شوند.دیابت بارداری ۳-۸٪ از بارداری‌ها را درگیر می‌کند و همچنین یکی از عوامل خطر برای نتایج بد بارداری است. همچنین این وضعیت مستقلا می‌تواند باعث ایجاد دیابت نوع ۲ شود. تحقیقات نشان داده‌اند که ۵۰٪ از این زنان طی ۲۰-۳۰ سال بعد دچار دیابت خواهند شد.در سال‌های اخیر افزایش میزان ابتلا به دیابت بارداری مشاهده شده است. فاکتورهای ایجاد کننده متعددی برای این افزایش مطرح شده‌اند. شامل شیوع بالای چاقی در جوانان، بهبود بقای کودکان مونثی که وزن تولدشان در دو انتهای طیف وزن طبیعی تولد است. در بزرگسالی این کودکان دچار اختلال در عملکرد انسولین و یا توانایی ترشح انسولین هستند که می‌تواند آنها را مستعد ابتلا به دیابت بارداری کند.دیابت بارداری می‌تواند منجر به عوارض جدی و گسترده برای مادر و نوزاد شود. این عوارض را می‌توان با تشخیص و درمان مناسب کاهش داد، زنان دارای ریسک بالای ابتلا با آزمون ۷۵ گرمی تحمل گلوکز در اولین ویزیت بعد از بارداری آزمایش می‌شوند و آزمایش مجددی نیز در ۲۴ تا ۲۸ هفتگی بارداری انجام می‌شود. درمان دیابت بارداری در ابتدا با رژیم غذایی و فعالیت بدنی است و در صورت عدم پاسخ برای کنترل قند از درمان با انسولین استفاده می‌شود. این زنان پس از اتمام بارداری هم به طور منظم مورد آزمایش قرار می‌گیرند
در دوران حاملگی بیش از هر زمان لازم است که دیابتی‌ها قند خون‌شان را مرتب کنترل کنند. با برقراری یک تعادل صحیح بین مواد غذایی مصرفی، ورزش و تزریق انسولین آن‌ها باید بدنشان را در شرایط کاملا ایده‌آل نگه دارند.

پیش از شروع ماه‌های حساس بارداری لازم است با متخصص تغذیه مشورت کنید. بهتر است قبل از رسیدن این دوره وزن بدن‌تان مناسب باشد ولی فراموش نکنید در این دوره نباید به دنبال وزن کم کردن باشید. پیاده‌روی و شنا در دوران بارداری کمک زیادی به شما می‌کند.

بعد از تولد نوزاد هم مادران دیابتی باید مراقب باشند زیرا معمولا بدن دستخوش تغییرات ناگهانی و بزرگی می‌شود که ممکن است نیاز شما به انسولین را بیشتر و گاهی هم کمتر کند. ولی اصلا جای نگرانی نیست چون شیر دادن مادران دیابتی به وضعیت سلامت آن‌ها بیش از دیگر مادران کمک می‌کند.

آخرین توصیه‌های متخصصان می‌گوید، مادران دیابتی لازم است در دوران شیردهی به چند نکته توجه کنند:

اول این‌که همیشه قبل از شیر دادن غذاهایی مثل گوشت و نان که حاوی پروتئین و کربوهیدرات هستند مصرف کنند.

دوم این‌که مایعات زیاد مصرف کنند به خصوص هنگام شیر دادن، قبل و بعد از آن. ضمنا اگر موقع شیر دادن دچار افت قند خون شدید حتما شیردهی را متوقف کنید و غذایی بخورید که قند خون شما را افزایش دهد. مادران دیابتی اگر این نکات را رعایت کنند و همین‌طور با پزشک متخصص در ارتباط باشند می‌توانند دوران بارداری‌شان را بدون هیچ مشکلی و مانند دیگر مادران سپری کنند.

منبع : افکار نیوز

همه درهم

خروج از نسخه موبایل