همه در هم

درمان آفت دهان و جوش دهان

درمان آفت دهان و جوش دهان

درمان آفت دهان و جوش دهان

درمان آفت دهان و جوش دهان

جوش یا آفت از گرمی بوده و معمولا از حرارت اطراف معده و حرارت سر ناشی میشود ، گاهی هم بر اثر استرس به وجود آمده که خارج از کنترل میباشد به وجود می اید . یکی از عوامل تب ها و بیماری های تب دار می تواند باشد . تب می تواند باعث جوش های دردناک بر روی زبان شود . در اکثر موارد درمان این جوش ها طولانی است و در بعضی موارد چرکی هم میشود .

علایم آفت شامل:

۱- زخم یا زخم هایى دردناک در داخل دهان
۲- احساس سوزش و یا سوزن سوزن شدن قبل از ظهور زخم
۳- یک زخم گرد با مرکزى سفید رنگ که توسط یک هاله قرمز احاطه شده است .
گاهى ممکن است علایمى مثل تب ، بى حالى و تورم غدد لنفاوى همراه آفت وجود داشته باشد، گرچه این علایم ممکن است ارتباطى با آفت نداشته باشد.

علت بیمارى

علت بیشتر موارد آفت یک راز باقى مانده است. محققان معتقدند که استرس و یا آسیب بافتى مى تواند باعث ایجاد آفت شود. حتى آسیب هاى خفیف مثل گاز گرفته شدن فضاى داخل دهان به طور اتفاقى نیز مى تواند باعث ایجاد آفت شود. سایر علل احتمالى آفت شامل موارد زیر است:
۱- اختلال در عملکرد سیستم ایمنى
۲- مشکلات و کمبودهاى تغذیه اى مثل کمبود ویتامین ۱۲B، روى، فولیک اسید و یا آهن
۳- بیمارى هاى لوله گوارش
۴- حساسیت غذایى
۵- دوران قاعدگى

نکته دیگر اینکه، گر چه هر کسى ممکن است به این بیمارى مبتلا گردد ولى این بیمارى در بعضى خانواده ها شیوع بیشترى دارد که نشان مى دهد ممکن است استعداد به آن از طریق ارث نیز منتقل شود.

درمان خانگی جوش و آفت دهان :

گیاهانی مانند نشاسته ، گلنار ، کتیرا ، سماق ، عدس ، عصاره کاهو ، خرفه ، آمله و … برای درمان جوش و آفت دهن مناسبند .برای درمان جوش های چرکی استفاده از لعاب ها ، بذر کتان ، بذر ریحان ، بذر ختمی که با آرد جو ترکیب شده مناسب است .
– آب انار ترش زخم های دهان ، برفک و جوش های دهان را شفا می دهد و لثه را محکم می کند . برای رفع این بیماری ها باید آب انار را برای چند روز در دهان نگه داشت و آن را مزمزه کرد .
– غرغره و مزمزه کردن آب شاتوت نرسیده و یا رب آن برای درمان مفید است .
– خوردن میوه خرمالو برای آفت دهان و گلو درد بسیار مناسب است .
– اگر از آفت که همان زخم های ریز و دردناک دهان است رنج می برید می توانید ریحان خام را جویده و آب آن را در دهان نگه دارید یا جوشانده غلیظی از آن تهیه کرده و روزی چند بار دهان را با آن شستشو داده ، شستشو با جوشانده شاتره نیز همین نتیجه را دارد .
– خشک و پودر کرده کاهو ، خوردن تمر هندی ، و جویدن برگ زیتون جهت التیام جوش های دهان مفید است .
– برای تقویت لثه و دندان متحرک و درمان جوش های دهان و خونریزی لثه میتوانید روزی چند مرتبه روغن زیتون را در دهان نگه دارید.
-اگر دانه خرفه را جوشانده و با آب آن زخم ها و جوش های گرم مزاج دهان آطفال را شستشو داد این زخم ها و جوشها به زودی بر طرف خواهند شد .
-غرغره و شستشوی دهان با آب گشنیز برای درمان جوش های دهان و زبان مفید است و حتی درد دندان را نیز تسکین می دهد.
ترک زبان نیز بسیار آزاردهنده است که میتوان برای درمان آن از لعاب اسفرزه و نگه داشتن آن در دهان و خوردن تخم مرغ عسلی موثر است .

چه موقع باید به دنبال مراقبت هاى پزشکى رفت؟

در صورتى که یکى از موارد زیر گریبانگیر شما شد، حتما به پزشک مراجعه کنید:
۱- زخم هایى که به طور غیر معمول بزرگ مى باشند.
۲- زخم هایى که بیش از ۳ هفته وجود دارد و بهبود نیافته اند.
۳- دردى که با اقدامات اولیه فروکش نکرده است.
۴- در صورتى که این بیمارى نوشیدن شما را مختل کرده است و نمى توانید به مقدار کافى مایعات میل کنید.

همه در هم

خروج از نسخه موبایل