همه در هم

تاثیر بهداشت دندان بر سلامتی قلب

تاثیر بهداشت دندان بر سلامتی قلب

تاثیر بهداشت دندان بر سلامتی قلب

تاثیر بهداشت دندان بر سلامتی قلب

تاکنون مطالب زیادی درباره ی سلامت قلب خوانده ایم و ینکه از چه راههایی می توان قلب سالمی داشت و از بروز حملات و سکته های قلبی پیشگیری کرد اما در این مطلب به تاثیر دندان بر سلامت قلب می پردازیم.مطالعات انجام شده در انگلیس نشان می دهند که مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به طور منظم، خطر حملات قلبی را کاهش می دهد. چرا که باکتری های لثه که موجب بروز پلاک های دندانی می شوند، می توانند از دهان به جریان خون منتقل شده و احتمال تشکیل لخته های خونی، خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی را افزایش دهند.
از دندان ها و لثه ها نه فقط به خاطر سلامت خود آنها بلکه برای سلامت قلب خود مراقبت نماییم.
امروزه بر هیچ کس پوشیده نیست که سلامت دندان ها و لثه ها نه تنها نقش مهمی در حفظ آنها و بهداشت دهان و دندان دارد و از نظر بهداشت فردی و اجتماعی یک ضرورت می باشد بلکه امروزه ثابت شده است که دندان ها و لثه ها ی سالم نیز در حفظ سلامت قلب موثر هستند و لذا باید دانست که چه چیزهایی برای سلامت دندان ها و لثه ها مفید و چه چیزهایی ضرر دارد.

پژوهشگران سوئدی در تحقیق خود به این نتیجه رسیدند که بهداشت بد دندانها نشانه ای از خطرات حاد قلبی است. به گزارش خبرگزاری فرانسه از استکهلم، اندرس هولملوند، یکی از سه پژوهشگری که نتایج تحقیق خود را در یک مجله پزشکی امریکایی منتشر کرده است، تاکید کرد: «بیماری های قلبی-عروقی و به ویژه آسیبهای عروق کرونر ارتباط زیادی با تعداد دندانهایی دارد که در دهان باقی مانده است.»

بر اساس نتایج بررسی های پانزده ساله در سه بیمارستان در سوئد، که برای اولین بار وجود ارتباط مستقیم میان تعداد دندانها را با بیماری های قلبی ثابت می کند، بروز بیماریهای دهان و دندان با بیماریهای قلبی-عروقی همراه است. دکتر هولملوند افزود: «مرگ در اثر بیماری های کرونر نزد کسانی که کمتر از ده دندان دارند، بیش از هفت برابر افرادی است که بیشتر از بیست و پنج دندان دارند.»

دلیل این ارتباط مستقیم این است که عفونتهای دهان و اطراف دندانها می تواند وارد گردش خون شود و التهابهای مزمن ایجاد کند و این مسئله یکی از عوامل شناخته شده بروز بیماریهای قلبی است. بیماریهای دندان و لثه می‌تواند باعث افزایش سطح چربی‌های تری گلیسیرید در خون شود و به سلامت قلب آسیب وارد کند.

علاوه بر آن، عفونت های لثه می‌تواند روی رگ های خونی در دهان تاثیر بگذارد. به گونه ای که باکتری‌های مضر و خطرناک به همراه جریان خون به قلب منتقل می‌شوند. بیماریها و عوارض قلبی دلیل اصلی مرگهای غیرطبیعی در جهان است.

سالانه هفده میلیون نفر در کشورهای مختلف بر اثر عوارض ناشی از این بیماریها جان خود را از دست می دهند.

۷ توصیه غذایی برای سلامت دندان ها

برخی از مواد غذایی تاثیر بدی روی دندان‌ ها می ‌گذارند و برخی دیگر نه تنها مضر نیستند، بلکه به بهبود و حفظ سلامت دندان‌ ها، کمک شایانی می ‌کنند که در اینجا به ۷ مورد از آن‌ ها می‌ پردازیم:

۱- چای سبز
چای سبز حاوی پلی‌فنل‌ ” یک آنتی‌اکسیدان گیاهی ” است که از آسیب دندان‌ ها و ایجاد حفره‌ دهانی و بیماری ‌های لثه ‌ای پیشگیری می ‌کند.
چای سبز برای رفع بوی بد دهان نیز موثر است و از رشد باکتری‌ هایی که باعث ایجاد این بوی بد می‌ شوند جلوگیری می کند.
چای سبز، همچنین دارای مقداری فلوراید است که مانع خراب شدن مینای دندان می شود.

۲-  شیر و ماست
شیر و ماست بدون مواد شیرین کننده، برای دندان مفید است. آن‌ ها دارای اسیدیته ی پایینی هستند، بدین معنا که از تخریب تدریجی دندان که پوسیدگی نام دارد، پیشگیری می ‌کنند.
شیر، منبع غنی از کلسیم است که حافظ سلامتی دندان است و همان طور که می ‌دانیم، جزء اصلی و مهم دندان و استخوان است.

۳- پنیر
پنیر با کربوهیدرات پایین ،کلسیم و فسفات بالا، فواید بسیاری برای دندان دارد. این ماده غذایی، PH دهان را متعادل می ‌کند و به حفظ و بازسازی مینای دندان کمک می ‌کند و با تولید بزاق، باکتری ای که باعث ایجاد حفره دندانی و بیماری لثه می شود را از بین می ‌برد.

۴- میوه‌جات
میوه‌های مختلف مانند سیب، توت ‌فرنگی‌ ، مرکبات و به خصوص کیوی، حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C هستند.
این ویتامین به منزله سیمانی است که دیواره سلول‌ ها را محکم نگه می‌ دارد و برای سلامتی بافت لثه از اهمیت خاصی برخوردار است و اگر بدن تان به حد کافی این ویتامین را دریافت نکند، طبق نظر محققان، شبکه کلاژن در لثه‌ های تان از هم فرو می ‌پاشد و لثه ‌ها مستعد پذیرش باکتری می ‌شوند که موجب ابتلا به بیماری پریودنتال می‌ گردد.

۵- سبزیجات
کدو حلوایی ، هویج، سیب‌ زمینی و بروکلی مملو از ویتامین A هستند و برای تشکیل مینای دندان وجود این ویتامین بسیار ضروری است علاوه بر این، سبزیجات ترد،  لثه‌ها را تمیز کرده، باعث تحریک آن ‌ها نیز می ‌شوند.

۶- پیاز
این سبزی، دارای ترکیب ضد باکتری قوی، بنام سولفور( گوگرد) است. طبق نظر محققان، بیشترین خاصیت پیاز، زمانی است که به صورت خام و پوست کنده استفاده شود، البته ممکن است خوشمزه نباشد ولی ضامن سلامتی دندان ‌های شما خواهد بود.

۷- آب

با نوشیدن آب، کمک می‌ نیم تا لثه‌ ها مرطوب بمانند و مواد غذایی که لای دندان ‌ها گیر کرده و تجزیه شده‌ و در نهایت باعث بوی بد دهان گشته‌ اند، شسته شده و از بین بروند.

همه درهم

 

خروج از نسخه موبایل