این اسیدهای چرب ، چربی سوز هستند :
اسیدهای چرب به دو اسیدهای چرب اشباع شده و اشباع نشده تقسیم بندی میشوند : ( اشباع شده به اسیدهای چربی گفته میشود که پیوند دو گانه کربن کربن در آنها وجود نداشته ( به جز پیوند دو گانه موجود در اسید کربوکسیلیک )، و اشباع نشده به اسیدهای چربی گفته میشود که پیوند دو گانه کربن کربن در آنها وجود دارد ( به جز پیوند دو گانه موجود در اسید کربوکسیلیک ) .
اسیدهای چرب ضروری، که گاه “ویتامین اف” هم نامیده میشود، به دستهای از اسیدهای چرب گفته میشود که مصرف آنها برای سلامتی انسان و دیگر حیوانات ضرروی است، چرا که بدن توانایی ساخت آنها از دیگر مواد غذایی را ندارد. اسیدهای چرب ضروری تا هنگامی که تعادل چربی در بدن در ازای هر دو چربی اشابع نشده مقابل یک چربی اشباع شدهاست ٬به سوخت و ساز چربیها کمک میکند و به همین خاطر باعث کاهش وزن میگردد.
دکتر علی ولی یاری متخصص داخلی با بیان این مطلب افزود: اسیدهای چرب امگا ۳، با تقویت ویژگی لپتین و فرمان توقف خوردن به مغز، اشتهای بیش از حد را از بین می برد و نقش موثری در چربی سوزی دارد.
وی گفت: ماهی های چرب مانند: سالمون که منبع غنی ویتامین D است یکی از منابع عالی این نوع چربی است.
ولی یاری خاطر نشان کرد: هم چنین برخی از آجیل ها، خشکبارها و مغزها از دیگر موادی هستند که از این اسیدها غنی و حاوی نوعی چربی بوده که بعد از هضم تبدیل به اسیدهای چرب می شوند.
این متخصص اظهار داشت: اسیدهای چرب امگا ۳ با تغییر در آنزیم هایی که باعث چربی سوزی در سلول ها می شوند به کاهش وزن کمک می کنند.
منبع : yjc.ir