همه در هم

مواد غذایی موثر در درمان آرتروز را بشناسید

مواد غذایی موثر در درمان آرتروز را بشناسید

مواد غذایی موثر در درمان آرتروز را بشناسید

مواد غذایی موثر در درمان آرتروز را بشناسید :

آرتروز یا استئوآرتریت شایع‌ترین بیماری از دسته التهاب مفاصل است.در این بیماری غضروف مفصل صدمه دیده و کم‌کم از بین می‌رود.آرتروز ممکن است هر مفصلی را درگیر کند اما مفاصل بزرگ که وزن بدن را تحمل می‌کنند مثل مفاصل زانو و ران و ستون فقرات بیشتر در معرض ابتلا هستند.
آرتروز علایم زیادی دارد ولی ۳ علامت آن شایع‌تر و مشخص‌تر هستند؛اولی خشکی پس از استراحت است،به این معنی که گاهی اوقات وقتی مفصل به‌مدت طولانی بی‌حرکت مانده باشد و بخواهد فعالیت کند درد خواهد داشت.شاید دیده باشید که بیماران مبتلا به آرتروز زانو صبح‌ها که از خواب بیدار می‌شوند به سختی راه می‌روند اما بعد از مدتی کم‌کم راه رفتنشان به حالت عادی بازمی‌گردد.خشکی مفاصل بعد از یک دوره طولانی عدم ‌فعالیت بسیار شایع است ولی به ندرت بیشتر از نیم ساعت طول می‌کشد.دومین علامت کاهش انطاف پذیری است؛به‌همین دلیل بیماران مبتلا به آرتروز نمی‌توانند به‌ راحتی مفاصل خود را خم و راست کنند و برای علامت بعدی هم می‌توان به درد در مفصل اشاره کرد.توصیه می‌شود کسانی که بیشتر از دو هفته چنین علایمی را در مفاصل خود دارند حتما به پزشک مراجعه کنند.

در اینجا ۵ ماده غذایی ضد التهاب را به شما معرفی می کنیم:

غذاهای غنی از امگا- ۳:

یکی ازدلایل التهاب در بدن، مصرف بالای اسیدهای چرب امگا- ۶ و دریافت پایین اسیدهای چرب امگا- ۳  است. اغلب رژیم های غذایی امروزی حاوی ۱۰ برابر امگا- ۶ نسبت به امگا- ۳ هستند، که این نسبت خطر التهاب را افزایش می دهد. امگا- ۶ در مغزها، دانه ها و روغن های گیاهی یافت می شود.

محققان توصیه می کنند که بیماران مبتلا به التهاب مفاصل مقدار بیشتری امگا- ۳ به رژیم غذایی خود اضافه کنند. منابع اسیدهای چرب امگا- ۳ عبارتند از: انواع ماهی مانند سالمون، ساردین و قزل آلا، تخم کتان و گردو. همچنین می توان برای تامین اسیدهای چرب امگا- ۳ از  مکمل های روغن ماهی نیز استفاده نمود.

روغن زیتون تصفیه نشده:

زیتون و روغن زیتون حاوی ترکیبات ضد التهاب هستند و توصیه می شود در رژیم غذایی روزانه خود از آنها استفاده کنید.

غذاهای غنی از آنتی اکسیدان ها:

میوه ها و سبزی ها به ویژه آنهایی که رنگ تیره دارند، حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوانی می باشند. توت فرنگی، تمشک، زغال اخته، طالبی، زردآلو، گیلاس، آلو، هندوانه، خرمالو و کلم، اسفناج، بروکلی، هویج، گل کلم، کدو، کدو حلوایی، فلفل، سیب زمینی و شلغم حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها هستند.

ادویه ها:

زنجبیل، سیر، دارچین و زردچوبه دارای خواص ضد التهابی می باشند، بنابراین به یاد داشته باشید که در طبخ غذاها از آنها استفاده کنید. یک نوشیدنی بسیار مفید برای بهبود التهاب مخلوط آب سیب، آب هویج و زنجبیل می باشد.

چای سبز:

چای سبز حاوی ترکیبات خاصی است که برای رفع التهاب و بهبود مفاصل مفید می باشند. براساس مطالعات، نوشیدن ۳ تا ۴ فنجان چای سبز در روز اثر قابل توجهی در رفع التهاب دارد.

منبع : سیمرغ

همه درهم

خروج از نسخه موبایل