همه در هم

خواص فراوان توت فرنگی

خواص فراوان توت فرنگی

خواص فراوان توت فرنگی

خواص فراوان توت فرنگی

توت فرنگی گیاهی است با نام علمی : FRAGARIA VESCA از خانواده گل سرخ : ROSACACEAE که دو نوع ساقه راست و خوابیده دارد‌. گل‌های آن منظم و به رنگ سفید می‌باشد‌
این میوه به صورت قرمز، گوشت‌دار و دارای هسته‌های ریزی است که از ماه اردیبهشت پدیدار می‌شود و تا آخر مرداد دوام می‌آورد. توت فرنگی علاوه بر این‌که خوشمزه است، اثرات مثبتی نیز روی سلامتی بدن دارد.
توت فرنگی به حالت خودرو در بعضی نواحی شمالی ایران وجود دارد و بعضی اوقات به دلیل خوش طعمی‌، میوه آن را به طور مصنوعی پرورش می‌دهند‌. از دیرباز همه قسمت‌های این گیاه مصرف دارویی داشته است و از برگ و ریشه آن که حاوی مقدار قابل ملاحظه‌ای تانن است به عنوان ضد اسهال و ادرارآور استفاده می‌شده است‌.
از دیر باز همه قسمت های این گیاه مصرف دارویی داشته است و از برگ و ریشه آن که حاوی مقدار قابل ملاحظه ای تانن است به عنوان ضد اسهال وادرارآور استفاده می شده است. توت فرنگی به صورت های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد: خام، جوشانده، مربا، شربت و بستنی.

ارزش غذایی توت فرنگی:

توت فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها می باشد که این مواد مغذی باعث می شوند توت فرنگی بعنوان یک جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن شود.

همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد.

توت فرنگی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد.یک واحد توت فرنگی معادل ۸ عدد است که ۵۰ کالری انرژی دارد. توت فرنگی مانند سایر توت ها مثل شاه توت، توت سفید، تمشک و… پاک کننده روده و مثانه است. تحقیقات اخیر نشان داده است، دریافت روزانه یک واحد توت فرنگی باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و نیز فشار خون بالا را کاهش می دهد .

فولات، مقدار هموسیستئین خون را کاهش می دهد. هموسیستئین اسید آمینه ای است که در مقادیر زیاد باعث مسدود شدن رگهای خونی می شود. همچنین توت فرنگی دارای مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها مثل الاژیک اسید و آنتوسیانین(رنگدانه قرمز) است که در پیشگیری از بیماری های قلبی موثرند.

این مطالعات اهمیت مصرف توت فرنگی را در برنامه غذایی بعنوان عامل بهبود عملکرد سیستم قلبی-عروقی نشان می دهد. همچنین مطالعات قبلی نشان داده بود که باعث بهبود عملکرد حافظه و کنترل آرتریت روماتوئید( التهاب مفاصل) می شود.

۱۰ خاصیت توت فرنگی‌

۱- توت فرنگی خاصیت مسهلی دارد، به همین جهت توت فرنگی برای درمان یبوست موثر است.

۲- توت فرنگی اشتهاآور است.

۳- توت فرنگی ادرار را زیاد می‌کند.

۴- توت فرنگی به علت دارا بودن ویتامین B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب، هیجان و سستی موثرست.

۵- توت فرنگی به علت داشتن آهن و ویتامینC در خونسازی بدن موثر است.

۶- توت فرنگی به علت دارابودن مقادیر کافی کلسیم و فسفر، در استحکام دندان‌ها و ترمیم شکستگی استخوان‌ها بسیار موثر است.

۷- برگ و ریشه این گیاه حاوی مقدار قابل ملاحظه‌ای تانن است و به عنوان ضد اسهال و ادرارآور استفاده می‌شود.

۸- توت فرنگی از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.

۹- دم کرده برگ توت فرنگی در زیاد کردن شیر بانوان مفید است.

۱۰- توت فرنگی، در درمان بیماری لثه موثر است.

خواص دیگر توت فرنگی:

برای کاهش وزن

توت فرنگی در هر ۱۰۰ گرم دارای ۱۵ تا ۳۰ کالری انرژی است که می‌تواند در حجم زیاد در اختیار افرادی که از رژیم لاغری پیروی می‌کنند، قرار گیرد. بعلاوه، خوردن این میوه قند خون را به آهستگی بالا می‌برد و در نتیجه فرد به مدت طولانی احساس سیری می‌کند. این میوه موجب می‌شود که هورمون انسولین بتدریج ترشح شود و ترشح پایین آن برابر است با تبدیل کم قند به چربی و نهایتا نداشتن اضافه وزن.

پتاسیم بالا

در هر ۱۰۰ گرم توت فرنگی ۱۶۰ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد. این ماده مغذی از جمله ترکیباتی است که موجب کاهش فشار خون می‌شود و به این دلیل است که برای بیماران فشار خونی مفید شناخته شده و مصرف روزانه آن در روزهایی که این میوه در دسترس است، توصیه می‌شود.

ضد سرطان‌

توت فرنگی ازجمله میوه‌هایی است که آنتی‌اکسیدان بالایی دارد به همین علت یکی از بهترین میوه‌ها برای جلوگیری از بروز سرطان است. در هر ۱۰۰ گرم از توت فرنگی تازه، ۷۷ میلی‌گرم ویتامین وجود دارد که می‌تواند نیاز روزانه افراد بزرگسال را به میزان ۱۷۳ درصد تامین کند، یعنی ۷۳ درصد بیشتر از نیاز روزانه.

این میوه علاوه بر ترکیبات آنتی‌اکسیدان، دارای ترکیبات دیگری نیز است که مانع از فعالیت تخریب‌کنندگی نیتروزآمین در بافت معده شده و از آسیب رسیدن به بافت معده جلوگیری می‌کند. به این دلیل پزشکان مصرف این میوه را برای جلوگیری از بروز سرطان معده توصیه می‌کنند.

توت‌فرنگی منبع بسیار عالی ویتامین ۲ B(ریبوفلاوین)‌، ویتامین ۵ B(پنتوتنیک اسید)‌ ویتامین ۶ B(پیریدوکسین)‌ و اسیدهای چرب لینولئیک است.

توت فرنگی قابض، مدر، مسهل، مقوی، آنتی اکسیدان و ضد التهاب است و خوردن آن به درمان اسهال، گلودرد، روماتیسم مفصلی، نقرس، سنگ کلیه (بویژه برگ آن)‌ کمک می‌کند.

مصرف موضعی توت‌فرنگی برای درمان آفتاب‌سوختگی مفید است و جویدن و نگه‌داشتن میوه آن دردهان برای مدت ۵ دقیقه برای سفید کردن دندان‌ها مفید است.همچنین اگر می‌‌خواهید چین و چروک پوست و کک و مک صورتتان بهبود یابد، توت فرنگی را قاچ کرده و روی پوست بمالید.در میان سبزی‌ها و میوه‌ها، توت‌فرنگی بالاترین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی دارد و برای درمان کاهش فشار خون، پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و تغییرات مغزی دوران پیری مفید است.

تذکر :

مقدار اگزالات توت فرنگی بالاست و توصیه می‌شود افراد مبتلا به سنگ کلیه (کلسیمی)‌ از مصرف آن خودداری کنند، مگر این که مقدار آب مصرفی روزانه آنها بیش از ۲ لیتر باشد.برخی افراد نسبت به توت‌فرنگی حساس هستند.بیمارانی که تحت درمان با داروهای ضدالتهابی، غیرالتهابی، غیر استروئیدی (نظیر آسپیرین)‌ هستند،‌بهتر است از زیاده‌روی در مصرف توت‌فرنگی خودداری کنند.توت فرنگی موجب اختلال در جذب و متابولیسم ید شده و در افراد مستعد می‌تواند موجب گواتر شود.

همه درهم

خروج از نسخه موبایل