همه در هم

تاثیرات مثبت و منفی بازی های کامپیوتری بر کودکان

تاثیرات مثبت و منفی بازی های کامپیوتری بر کودکان

تاثیرات مثبت و منفی بازی های کامپیوتری بر کودکان

تاثیرات مثبت و منفی بازی های کامپیوتری بر کودکان :

بازی های رایانه ای یکی از سرگرمی های کودکان، نوجوانان، جوانان و حتی بزرگسالان در عصر جدید است. این بازی های مهیج و پر کشش ساعت ها کودک و نوجوان ما را در مقابل صفحه نمایشگر میخکوب کرده، او را از دنیای واقعیات به عالم تخیلات فرو می برد و در این گیر و دار یا چیزی را به او می آموزد یا چیزی را از او می گیرد، یا این که او را در تخیلات بی پایان به حال خود رها می کند. این بازی ها در کنار محاسنشان، گاه آثار مخرب روحی و جسمی در کودکان و نوجوانان بر جای می گذارند که با توجه به ظرافت فکر و ذهنشان جبران آن ها شاید برای همیشه ناممکن شود.

بازی های رایانه ای را می توان به صورت زیر تقسیم بندی کرد:

۱-    بازی های فکری
۲-    بازی های ورزشی
۳-    بازی های اکشن ( ماجراجویانه و حادثه ای )
۴-    بازی های جنگی
۵-    بازی های تخیلی

عوارض نامطلوب ناشی از بازی های رایانه ای

با نگاهی به انبوه بازی های موجود در بازار در می یابیم که قریب به اتفاق این بازی ها وارداتی و محصول کشورهای دیگر، خصوصاً کشورهای غربی است که در ساخت هریک از این بازی ها اهدافی را دنبال می کنند. متأسفانه کشور ما در این زمینه به پیشرفت های قابل توجهی دست نیافته است. شرکت هایی در این زمینه مشغول فعالیت اند و تولیداتی هم عرضه کرده اند که متأسفانه پاسخ گوی نیازهای نسل امروز جامعه ما نیست و باید برای این امر مهم و حیاتی، توسط مسئولان ذیربط، تدابیری اندیشیده شود.

در نهایت بازی های رایانه ای، خلاقیت کودکان را شکوفا می کند و به نیازهای آنها برای تجربه کردن هیجان، پاسخ فوری می دهد.این بازی ها مهارت های حرکتی انگشتان دست کودکان و نوجوانان را بالا می برد چون مجبورند مرتب با کیبورد و دکمه کار کنند و گاهی این کار کردن بسیار ظریف و دقیق است!

بچه هایی که با رایانه کار می کنند، عکس العمل های سریعتری نسبت به دیگر همسالان خود دارند. اما… این اما را با دقت بخوانید: بازی رایانه ای در صورتی خوب است که باعث شود کودک شما ساختن را یاد بگیرد، نه تخریب کردن را. بازی های خشن، بزن بکش، رانندگی های سریع و… فرزند شما را مخرب، ضداجتماعی، قانون شکن و عصبی بار می آورند و این تغییرات برای همیشه در آنها می ماند. به این ها اضافه کنید این را که اگر زمان صرف شده برای بازی های رایانه ای، بسیار طولانی باشد، عوارضی مانند اضافه وزن، تاری دید، نزدیک بینی، کم حوصلگی و بی حوصلگی، کم خوابی و در نتیجه چرت زدن در طول روز و افت تحصیلی، پرخاشگری، خشونت ورزی و گاهی حتی تمایل و اقدام به اعمال بزهکارانه و خلاف قانون گریبانگیر کودکان و نوجوانان می شود.

واقعیت این است که کودکان به تدریج به کامپیوتر معتاد می شوند و مانند یک معتاد به مواد مخدر، هنگام دسترسی نداشتن به آن احساس می کنند که چیزی کم دارند. آنها کم کم بر دنیای مجازی شخصی خود متمرکز می شوند و از دیگران دوری می کنند و ارتباطات خود را محدود می سازند.

منبع : روزنامه اطلاعات

همه درهم

خروج از نسخه موبایل