همه در هم

بایدها و نبایدهای واکسیناسیون کودکان و نوزادان

واکسیناسیون کودکان

واکسیناسیون کودکان

واکسیناسیون کودکان

واکسن چیست ؟

واکسیناسیون کودکان : موجود زنده ، مانند بدن انسان به خودی خود نیروی مقاومت و غلبه یافتن برمیکروبها را دارد . این حالت را « مصونیت » می نامند. اما در برخی از موارد باید بدن را از خارج کمک  کرد ، تا چنین مصونیتی را پیداکند . در بسیاری از بیماری هایی که از ویروس پدید می آیند ، اگر انسان یکبار آن بیماری را بگیرد و خوب بشود دیگر در برابر آن مصونیت پیدا می کند . مثلاً آبله ، سرخک و آبله مرغان از بیماری هایی هستند که اگر یک بار انسان آنها را بگیرد ، برای همیشه از آنها مصونیت پیدا می کند . یعنی دیگر آنها را هرگز نخواهد گرفت

واکسنهای ایران از کجا تامین می شوند؟
خوشبختانه تقریبا” تمام واکسنهای مصرفی در برنامه واکسیناسیون کودکان در ایران توسط دو موسسه سرم سازی رازی و پاستور تولید می شودالبته واکسن هپاتیت ب فعلا” از کشور کره و واکسنهای ام ام آر و دو گانه و سه گانه در برخی موارد از تولیدات کشور هند استفاده می شود که همگی واکسنهایی با کیفیت می باشند.

برنامه واکسیناسیون اطفال :

بدو تولد : تلقیح واکسن BCG، فلج اطفال و هپاتیت نوبت اول

دو ماهگی : کزاز، سیاه سرفه، دیفتری، فلج اطفال نوبت اول و هپاتیت نوبت دوم

چهار ماهگی : کزاز، سیاه سرفه، دیفتری، فلج اطفال نوبت دوم

شش ماهگی :کزاز، سیاه سرفه، دیفتری، فلج اطفال و هپاتیت نوبت سوم

دوازده ماهگی : واکسن سرخک، سرخجه و اوریون

۱۸ ماهگی : MMR ،کزاز، سیاه سرفه، دیفتری، فلج اطفال

در صورت فراموشی تزریق یکی از نوبت های واکسن :

در صورت فراموشی یا گرفتاری والدین یا کودک و عدم مراجعه به مرکز بهداشت جهت واکسیناسیون سطح ایمنی کودک پایین می آید به همین خاطر باید هرچه زودتر نسبت به ادامه واکسیناسیون اقدام کند ، اما به خاطر تاخیر ایجاد شده به نوبت اضافی واکسن نیازی نیست و همان نوبت هایی که در جدول بالا ذکر شد کافی است.

چگونه تحمل تزریقات را برای کودکان آسان‌تر کنیم؟
اسباب‌بازیای که کودک‌تان را آرام می‌کند، به‌همراه داشته باشید، به‌همراه آوردن حیوان یا پتوی مورد علاقه کودک، بسیار کمک کننده است.در طول تزریق کودکتان را در آغوش گرفته و با او حرف بزنید، در آغوش گرفتن و ناز و نوازش کردن کودک، بسیار به آرام شدن وی کمک می‌کند. صدای پدر و مادر احساس ایمنی به کودک می‌بخشد، سپس به نرمی ترانه مورد علاقه و آشنای فرزندتان یا کلمات اطمینان‌بخشی را در گوش وی زمزمه کنید.
برای کودکان بزرگتر می توان از این روش ها استفاده کرد: خواندن با صدای بلند، صحبت کردن با وی یا نگاه کردن به تلویزیون جملگی کارهائی هستند که در اتاق انتظار مطلب پزشک فکر و حواس کودک را از موضوع درد و آمپول دور می‌کنند، قبل از انجام تزریق از کودک‌تان بخواهید:

نفس عمیقی بکشد و در طول تزریق آن را بیرون دهد.
در طول تزریق با صدای بلند اعداد را بشمارد
مثلاً می‌توانید بگوئید: ”همین که تا پنج شمردی، تزریق تمام شده.“
دست کودک‌تان را به همان شدت درد تزریق بفشارید.

عوارض بعد از واکسن :
همه واکسنها به نحوی بر روی کودک خردسال تاثیر می گذارند و باید چنین باشد چرا که همین گریه ها و تب کردن ها در اکثر موارد به خاطر تاثیر کردن واکسن می باشد، از اینرو در موارد تب خفیف یا گریه قابل کنترل نبایستی نگران شد . در مورد تب بعد از واکسیناسیون می توان از قطره استامینوفن به تعداد ۲ برابر وزن کودک برحسب کیلوگرم استفاده کرد مثلا” برای کودک ۵ کیلویی ۱۰ قطره و برای کودک ۶ کیلویی ۱۲ قطره و به همین ترتیب. در صورت التهاب وقرمزی ناحیه تزریق از کمپرس سرد و در صورت التهاب و سفتی ناحیه تزریق از کمپرس گرم استفاده نمایید. البته در صورت آرام نشدن کودک مانند جیغ ممتد و گریه به مدت چند ساعت متوالی و یا تب بالای ۴۰ درجه بایستی حتما” به یک پزشک یا فرد تزریق کننده واکسن مراجعه کنند.در یک جمع بندی کلی هیچوقت نمیتوان فواید واکسیناسیون برای کودک را به خاطر عوارض ناچیز آن نادیده گرفت.

واکسیناسیون کودکان

همه در هم

خروج از نسخه موبایل