همه در هم

نخستین دندان های کودکان شما به مراقبت نیاز دارند

نخستین دندان های کودکان شما به مراقبت نیاز دارند

نخستین دندان های کودکان شما به مراقبت نیاز دارند

نخستین دندان های کودکان شما به مراقبت نیاز دارند :

دندان درآوردن بخشی از روند تکاملی کودک شماست. نخستین دندان بسیاری از کودکان حدود ۶ ماهگی می‌روید اما این سن می‌تواند از ۳ تا ۱۲ ماهگی متغیر باشد. در این سن، کودک با قرار دادن اشیاء در دهانش به کشف دنیای اطرافش می‌پردازد ولی بعضی از والدین این کار را نشانه دندان درآوردن می‌دانند…
نق‌نق کودک، اختلال در خواب شبانه و گاهی تب می‌توانند نشانه دندان درآوردن باشند اما لزوما با دندان درآوردن مرتبط نیستند. در این سن کودکان به بیماری‌های مختلفی مبتلا می‌شوند که همزمانی آنها با دندان درآوردن، این تصور اشتباه را به وجود می‌آورد.
کودکان نوپا ۱۶ عدد دندان شیری در دهان خود دارند برخی از این دندان‌ها ممکن است خراب شده باشند، ولی پدر و مادر کودک اهمیتی به آنها ندهند. توصیه متخصصان به پدر و مادرها این است که از همان لحظه رویش نخستین دندان باید مسواک زدن و با رویش دومین دندان، استفاده از نخ دندان را شروع کنند. شاید این مسأله به نظرتان تعجب‌آور باشد و معمولاً هم به ندرت پدر و مادری این کار را از همان ابتدا برای نوزادشان انجام می‌دهند؛ اما خرابی و فساد دندان‌ها، تا حد زیادی قابل پیش‌گیری است و در صورت بی‌توجهی می‌تواند به یکی از سخت ‌ترین بیماری‌ها در کودکان و نوجوانان ۶-۱۱ ساله تبدیل شود. خرابی و فساد دندان‌ها پنج برابر بیشتر از آسم و هفت برابر بیشتر از تب بالا در کودکان رواج دارد. حدود ۴۰ درصد از کودکان پیش‌ دبستانی دندان خراب دارند و عدم توجه پدر و مادرها به این مسأله در آینده مشکلات بیشتری را برایشان به وجود می‌آورد.

آیا لازم است پیش از درآمدن دندان ها، لثه های کودک را تمیز کنم؟

بله. حتی پیش از جوانه زدن دندان ها نیز خوب است لثه های کودک را با گاز (نوار پانسمان) یا حوله کوچک خیس شست‌وشو دهید. برای این کار به خمیردندان نیازی نیست. فقط کافی است گاز را دور انگشت خود بپیچانید و روی لثه های کودک بکشید.

میکروب های دهان تا پیش از در آمدن دندان ها به لثه آسیب نمی رسانند. اما از آنجا که نمی دانیم دندان ها دقیقا چه زمانی در می آیند، بهتر است زودتر این کار را آغاز کنیم. به این ترتیب، کودک نیز عادت می کند که روزی یکبار باید دندان هایش تمیز شود.

بهترین روش شست‌وشوی دندان های اولیه کودک چیست؟

هنگامی که دندان های کودک درآمد (حدود ۶ ماهگی)، مسواکی برای او خریداری کنید که سر کوچک داشته باشد و انگشت شما داخل آن جا شود. (باید بدانید برخی از کودکان حتی تا ۱۵ یا ۱۸ ماهگی هم دندان در نمی آورند.)

برای مسواک زدن دندان های کوچک کودکان، به اندازه دانه کوچک برنج یا کنجد فلوراید روی مسواک بگذارید. مراقب باشید خمیردندان زیادی استفاده نکنید.

دوبار در روز  داخل و خارج دندان های کودک و روی زبان او را مسواک بزنید (البته اگر اجازه دهد) تا دهان کودک نازنین شما بوی بد نگیرد. نیازی به آبکشی دهان نیز نیست.

کودک چه زمانی به فلوراید نیاز دارد؟

رشد دندان های کودک با کمی فلوراید بیشتر و سریع تر می شود. این ماده معدنی از دندان ها در برابر پوسیدگی در اثر بزاق دهان جلوگیری می کند و دندان را در مقابل انواع اسیدها و باکتری های مضر محافظت می کند. می توانید از طریق خمیردندان یا آب، به دندان های کودک فلوراید برسانید.

نکته: با اینکه مقدار کم فلوراید برای کودک مفید است، مقدار زیاد آن می توان باعث فلورزدگی شود که در دندان ایجاد لکه می کند و تا بزرگسالی همراه کودک خواهد بود. به همین دلیل، باید به مقدار بسیار کم خمیردندان برای شستن دندان های کودک استفاده کنید تا زمانی که بزرگ شود و بتواند خودش دهانش را بشویید.

بیشتر آب های معدنی حاوی فلوراید هستند.

کودک چه زمانی باید را به دندانپزشکی ببرم؟

برخی از متخصصان کودک اعتقاد دارند، به محض اینکه دندان های کودک درآمد، او را نزد دندانپزشک ببرید. بسیاری از پوسیدگی های دهان کودک تا پیش از درآمدن دندان های دایمی او ایجاد می شود و به سادگی نیز از بین نمی رود. به همین دلیل بسیار مهم است کودک را نزد دندانپزشک ببرید تا اگر مشکلی وجود دارد از همان ابتدا برطرف شود.

برخی کارشناسان نیز می گویند تا کودک را پیش از یک سالگی فقط در صورت بروز مشکل نزد دندانپزشک ببرید و تا حد امکان نیز پزشک او را تغییر ندهید تا در جریان همه درمان ها و معاینات کودک باشد.

در معاینات دندانپزشک، دکتر تشخیص می دهد آیا دندان های کودک رشد طبیعی دارد یا خیر. در ضمن، برای مصرف فلوراید نیز توصیه هایی مفید به شما خواهد کرد.

آیا غذا روی فاسد شدن دندان کودک تاثیر دارد؟

باید در مصرف خوراکی های شیرین همچون میوه، آب میوه و غذاهایی همچون کره بادام زمینی و ژله کمی بیشتر مراقب باشید. همه این مواد می توانند باعث پوسیدگی دندانها بشوند.

غذاهای شیرین و نشاسته دار را در زمان صرف غذا به کودک بدهید نه به عنوان میان وعده.

هرگز کودک را با شیشه شیر، آب میوه یا آب قند در رختخواب قرار ندهید. این مایعات باکتری دهان را زیاد می کنند و باعث پوسیدگی دندان ها می شوند.

منبع : برترین ها

همه درهم

خروج از نسخه موبایل