همه در هم

طرز تهیه ۳ نوع ترشی

طرز تهیه 3 نوع ترشی

طرز تهیه ۳ نوع ترشی

طرز تهیه ۳ نوع ترشی

ترشی از آن دسته چاشنی های اشتها آور ست که امروزه تقریبا کمتر سفره ای را فاقد انواع ترشی می یابیم فرایند ترشی گذاشتن برای نگهداری از مواد غذایی و استفاده آنها در خارج از فصل برداشت شان بوجود آمد البته امروزه افراد، نه تنها به دلیل نگهداری از مواد غذایی، بلکه به دلیل لذت بردن از طعم انواع ترشی، اقدام به ترشی گذاشتن می کنند.

طرز تهیه ترشی بندری :

مواد لازم:
– یک بسته تمرهندی
– پنجاه گرم موسیر
– سه عدد هویج
– سه عدد خیار
– یک لیوان رب انار ترش
– سه عدد بادمجان متوسط
– یک بوته سیر
– ۲.۳ شاخه کرفس
– یک کیلو گل کلم
– پنجاه گرم فلفل سبز ریز
– نیم کیلو سیب زمینی ترشی
– یک تا دو قاشق سوپ خوری ادویه ترشی
– پنج عدد گوجه فرنگی نرسیده
– یک لیوان آب گوجه فرنگی غلیظ
– یک لیوان سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون)

طرز تهیه :
– فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.

– تمرهندی را درون ظرفی ریخته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را درون یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.

– گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید.

– هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بـِکـَنید و ریز خرد کنید.

– برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد کنید.

– خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و ۳-۲ ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.

– موسیرهای خشک را به مدت ۶- ۵ ساعت در آب خیس کنید، ۳-۲ بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید.

– بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز کنید.

– سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.

– بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید.

– ادویه ترشی ، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.

– مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
– نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیفزایید. استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد

طرز تهیه ترشی مخلوط:

مواد لازم :
– گل کلم یک کیلو و نیم
– کلم برگ سفید نیم کیلو
– سبزی معطر * پاک شده نیم کیلو
– کرفس خرد شده نیم کیلو
– هویچ خرد شده نیم کیلو
– سیر به دلخواه
– فلفل قلمی سبز تند ۲۰۰ گرم
– بادمجان یک کیلو
– پیاز ریز ۳۰۰ گرم
– موسیر ۱۰۰ گرم
– سیب ترشی نیم کیلو
– نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه روی هم ۱ لیوان پر
– ادویه ترشی به دلخواه
– سرکه قرمز به مقدار لازم
– خیار ۲۰۰ گرم

طرز تهیه
سبزی را پاک کنید و خوب بشوئید و بگذارید تا کاملا خشک شود . بعد ریز خرد کنید و کنار بگذارید .
کلم برگ ، گل کلم ، کرفس ، هویچ ، سیب ترشی و خیار را نیز ابتدا خوب بشوئید و خشک کنید بعد به اندازه مورد نظر خرد کنید و کنار بگذارید . ( سعی کنید تا جای ممکن اندازه ها یکدست باشند )
بادمجان را با پوست به اندازه دلخواه خرد کنید و بعد در مقداری سرکه به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت خیلی کم بجوشانید .
سرکه بادمجانها را دور نریزید . سیر را هم بعد از حبه کردن در همان سرکه به مدت ۳۵ دقیقه کمی بجوشانید تا وقتی ترشی کاملا آماده مصرف شد ، سیرها سفت و خام نمانده باشند .
موسیر را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید .
یک سفره تمیز پهن کنید و مواد را کم کم روی آن بریزید و خوب با هم مخلوط کنید . در این مرحله از مخلوط نمک ، فلفل سیاه و کمی زرد چوبه مرحله به مرحله به مواد اضافه کنید و کاملا مواد را مخلوط کنید .

اگر از ادویه ترشی استفاده میکنید در آخر کار ادویه را روی مواد بپاشید و هم بزنید .
در ظرف مورد نظر ، مخلوط مواد را بریزید و بعد سرکه قرمز را روی مواد بریزید تا تمام سطح ظرف را پرکند . دقت کنید که روی مواد کاملا با سرکه پوشانده شود .

طرز تهیه شور گوجه فرنگی

مواد لازم :
گوجه فرنگی رسیده ی قرمز ۱ کیلو گرم
سیر ۱۰۰ گرم
سبزی شور (جعفری و شود ) نیم کیلو
فلفل سبز تند ۳۰۰ گرم
آب نمک (تهیه شده طبق روش بالا ) به مقدار لازم

طرز تهیه :
۱- (منظور از گوجه فرنگی رسیده گوجه ای است که رسیده و قرمز باشد ولی له شدگی نداشته باشد )

۲- شیشه ای متناسب با تعداد گوجه ها و مواد دیگر انتخاب کرده و ابتدا در ته شیشه سبزی را که پاک کرده ایم و شسته ایم ولی خرد نشده است را قرار می دهیم و کمی فلفل و سیر . وبعد گوجه ها را روی آن می چینیم . و دوباره سبزی و

فلفل و سیر و گوجه . تا همه مواد تمام شود . در آخر هم آب نمک آماده شده طبق روشی که گفتم را در شیشه می ریزیم و حدود ۴/۳ لیوان هم سرکه به مواد اضافه می کنیم ( برای خوش طعم تر شدن شور )
این شور بعد از ۵ روز آماده برای مصرف می شود.

همه درهم

خروج از نسخه موبایل