همه در هم

خواص میوه زغال اخته

خواص میوه زغال اخته

خواص میوه زغال اخته

خواص میوه زغال اخته :

زغال اخته بیشتر از آن که میوه‌ای مرسوم باشد، میوه نوبرانه و هوسانه است که در اواخر تابستان در مغازه‌ها دیده می‌شود. زغال اخته اغلب به فرم توده‌ای در جنگل‌ها و مرداب‌ها و نقاط مرتفع تا کم ارتفاع رشد می‌کند.

این میوه دارای رنگی قرمز و بسیار ترش است. هنگامی که کاملا می‌رسد به رنگ سیاه و شیرین تبدیل می‌شود و کاربرد آن در صنایع غذایی و شکلات سازی، لواشک و… است

زغال اخته دارای ویتامین C و B است و مقدار زیادی آهن، کلسیم و منیزیم دارد.. زغال اخته حاوی بیش از ۱۰ درصد تانن، قند، پکتین، اسیدهای آلی و رنگدانه است. این میوه خوشمزه کم کالری است و باعث اضافه وزن نمی‌شود. قند فروکتوز و گلوگز زغال اخته کم است. مصرف آن برای افراد چاق و بیماران دیابتی مشکلی ایجاد نمی‌کند. همچنین این میوه منبع خوبی برای فیبر است.زغال اخته بیشتر از آن که میوه‌ای مرسوم باشد، میوه نوبرانه و هوسانه است که در اواخر تابستان در مغازه‌ها دیده می‌شود. زغال اخته اغلب به فرم توده‌ای در جنگل‌ها و مرداب‌ها و نقاط مرتفع تا کم ارتفاع رشد می‌کند.

زغال‌اخته یا زغال (نام علمی: Cornus mas) درختچه بلند یا درخت کوچک برگریز (خزان‌کننده) از خانوادهٔ گیاهان گلدار دولپه‌ای و تیرهٔ زغال‌اخته‌ایان است که درخت آن در ایران به بلندی ۸ متر و قطر ۱۵ تا ۱۹ سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه بومی غرب آسیا تا جنوب اروپا (ایران، آذربایجان، ارمنستان، آسیای جنوب غربی و اروپای جنوبی) است. میوهٔ آن نیز زغال‌اخته یا زغال نامیده می‌شود.
پوست تنه این درخت قهوه‌ای است و برگ‌هایش تخم‌مرغی شکل با انتهایی نوک‌دار و پشت‌برگ کمرنگ است. هر برگ سه تا پنج رگبرگ دارد. گل‌های زغال‌اخته کوچک، زردرنگ و زودرس هستند و در پایان زمستان بر درخت پدیدار می‌شوند. میوه آن شفت آویزان و به‌شکل بیضی کشیده و به رنگ سرخ تیره و به درازای تقریباً ۱۲ میلی‌متر می‌باشد. در ایران این درخت بیشتر در ارسباران و هیر (قزوین) می‌روید.

خواص زغال اخته :

۱.طبع زغال اخته کمی سرد و خشک است.

۲.زغال اخته  تقویت کننده معده است.

۳.التهام دهنده زخم معده است.

۴.درمان‌گر اسهال است: (یک قاشق سوپ‌خوری زغال اخته در یک فنجان آب سرد بریزید جوش که آمد ۵ دقیقه بجوشد ۱۵ دقیقه دم کنید صاف نموده میل شود روزی ۳ تا ۴ بار این کار انجام دهید.)

۵.برای صفرا مفید است.

۶.پوست درخت زغال اخته تب‌بر و ضد مالاریا است. ۶۰ گرم پوست در یک لیتر آب‌جوشانده روزی ۳ استکان میل شود.

۷.برای رفع تشنگی از شربت رقیق شده زغال اخته استفاده کنید.

۸.برای کسانی که واریس دارند زغال اخته میوه مناسبی است.

۹.زغال اخته اختلالات جریان خون را بهبود می‌بخشد و قدرت بینایی را زیاد می کند.

۱۰.پوست زغال اخته تب بر است و در رفع اسهال مؤثر می باشد.

۱۱.برای درمان بواسیر ۱۰۰ گرم زغال اخته در یک لیتر آب بجوشانید سپس صاف نموده از مایعی که به دست آمده بواسیر را کمپرس کنید.

۱۲.برای بی‌اختیاری ادرار بچه‌ها ۳۰ گرم برگ زغال اخته را در یک لیتر آب جوشانده تا یک سوم آن بخار شود. سپس هر شب قبل از خواب نصف فنجان با احتیاط به کودک که بیش از ۷ سال دارد بدهید.

۱۳.کسانی که فشار خون دارند از مصرف زغال اخته فراموش نکنند.

۱۴.آب زغال اخته برای شستشوی دهان و غرغره بسیار خوب است. همچنین تورم و برفک را از بین می برد.

۱۵.زغال اخته مقدار فراوانی آهن، منیزیم و کلسیم دارد و به همین جهت برای درمان رقیق شدن خون و خونریزی به کار می‌رود.

۱۶.برای درمان سرفه ۲۰۰ گرم آب و ۲۰۰ گرم شکر و ۲۰۰ گرم زغال اخته جوشانده تا بصورت شربت درآید روزی ۳ قاشق میل شود.

۱۷.کسانی که ورم پروستات دارند از زغال اخته در فواصل غذاهای روزانه استفاده کنند.

۱۸.زغال اخته در بند آمدن خون مؤثر است.

۱۹.برای لثه‌هایی که عقب رفته و دندان لق شده است جویدن زغال اخته بسیار مفید است.

۲۰.شربت زغال اخته ضد عطش است. خصوصاً در تابستان برای جلوگیری از گرمازدگی  نوشیدن شربت آن بسیار مؤثر است.

همه درهم

خروج از نسخه موبایل