۹ ماده غذایی مفید برای پیشگیری از سرطان :
سَرَطان یا چَنگار بیماریای است که در آن سلولهای بدن در یک تومور بدخیم به طور غیر عادی تقسیم و تکثیر میشوند و بافتهای سالم را نابود میکنند. سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطانزا موثر باشد. در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث ۱۳٪ مرگها است بر طبق گزارش انجمن بهداشت آمریکا ۷٫۶ میلیون نفر بر اثر سرطان و در سال ۲۰۰۷ مردهاندسرطان تنها ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.سرطان بیماری پیش رونده است.
خانوادهی کلمها و سبزیجات غده ای
تمام خانوادهی کلمها به ویژه کلم برگ و بروکلی حاوی مواد مغذی بیشماری هستند و خدمت زیادی به سلامتی ما میکنند. کلمها سرشار از مواد مغذی متنوعی هستند که خواص ضدسرطانی دارند. برای این که از این مواد مغذی ضدسرطان بهرهمند شوید کلم بروکسل، کلم برگ، شلغم و بروکلی زیادی میل کنید.
توجه داشته باشید که بروکلی حاوی یک نوع خاصی از این ترکیبات ضدسرطانی میباشد که شما را از این بیماری مهلک دور نگه میدارد. برای اینکه از تمام خواص این سبزیجات مفید بهرهمند شوید از پختن طولانی مدت آنها بپرهیزید. اگر بوی گوگرد استشمام کردید به این معنی است که این سبزیجات را بیش از حد پختهاید. متأسفانه حرارت زیاد و طولانی مدت مواد مغذی این سبزیجات را از بین میبرد.
پیاز
پیاز از خانوادهی آلیاسه ها میباشد یعنی خانوادهی سیر، پیازچه، تره فرنگی و موسیر. پیاز خواص ضدسرطانی دارد به خاطر این که روند رشد و گسترش تومورها را به هم میریزد.
زنجبیل
سلولهای نرمال بدن یک دورهی حیات محدودی دارند. اما بر عکس سلولهای سرطانی بی وقفه در حال انتشار و زیاد شدن هستند. خوشبختانه زنجبیل حاوی ترکیبات مغذی به نام ۶-gingerol میباشد که مدت زمان حیات سلولهای سرطانی را کوتاه تر میکند. در واقع ترکیبات موجود در زنجبیل اجازه نمیدهند که این سلولهای مخرب خود را در خون ذخیره کنند.
چای سبز یعنی یک طعم جدید دلپذیر و یک دنیا خاصیت. ترکیبات مغذی موجود در این چای خواص ضدسرطانی بسیار قوی دارند. برای اینکه از خواص این چای به بهترین نحو استفاده کنید توصیه میکنیم که روزانه سه فنجان چای سبز میل کنید
سیر
از خواص سیر هر چه بگوییم کم گفتهایم. محققان به اثبات رساندهاند که سیر میتواند سرطان معده و سرطان کولورکتال را کاهش دهد. سیر را پوست نگیرید و زود مصرف کنید. برای استفادهی کامل از خواص سیر آن را خرد کرده و یا له کنید. توجه داشته باشید که سیر کوبیده شده تمام خواص خود را آزاد میکند. برای همین توصیه میکنیم اول سیر را بکوبید و ده دقیقه بعد آن را مصرف کنید تا بیشترین میزان خواص ضدسرطانی آن نصیبتان شود.
قارچ
قارچها انواع متنوعی دارند و همهی انواع آن خواص متعددی دارند. در حالت کلی همهی انواع قارچها حاوی ترکیبات ضدسرطانی هستند. برای همین توصیه میکنیم اگر دسترسی دارید از انواع مختلف آن استفاده کنید تا مواد مغذی متعددی نیز به برنامهی غذاییتان اضافه شود.
انار
نه تنها انار یکی از قدیمیترین میوه های موجود است بلکه این دانه های یاقوت حاوی خواص زیاد و ترکیبات ضدسرطانی فوقالعادهای میباشند. انار خواص ضدالتهابی نیز دارد.
میتوانید از این میوه در ترکیب سالادهایتان نیز استفاده کنید چون طعم فوقالعادهای به آن میبخشد.
زردچوبه
زردچوبه با آن رنگ زیبایش حاوی میزان قابل توجهی ترکیبات ضدسرطانی است که به روشهای متعددی از ابتلا به این بیماری پیشگیری میکند. این ادویهی پرطرفدار نه تنها التهاب را کاهش میدهد بلکه جلوی انتشار سلولهای سرطانی را میگیرد. بدانید که زردچوبه میتواند سلولهای سرطانی را در مراحل مختلف حیاتشان نابود کند. اگر زردچوبه دوست ندارید زمان آن فرا رسیده تغییراتی در ذائقهتان ایجاد کنید. این ادویه را به غذاهایتان اضافه کرده و از خواص بیشمار آن بهرهمند شوید.
چای سبز
چای سبز یعنی یک طعم جدید دلپذیر و یک دنیا خاصیت. ترکیبات مغذی موجود در این چای خواص ضدسرطانی بسیار قوی دارند. برای اینکه از خواص این چای به بهترین نحو استفاده کنید توصیه میکنیم که روزانه سه فنجان چای سبز میل کنید.برای این که بیشتر از خواص ضدسرطانی چای سبز استفاده کنید بهتر است که آب را بجوشانید و اجازه دهید چای در این آب جوش به مدت هشت تا ۱۰ دقیقه دم بکشد.سلولهای سرطانی بی وقفه در حال انتشار و زیاد شدن هستند. خوشبختانهزنجبیل حاوی ترکیبات مغذی به نام ۶-gingerol میباشد که مدت زمان حیات سلولهای سرطانی را کوتاه تر میکند
شکلات سیاه
باز هم مژدهی دیگر به طرفداران شکلات سیاه. چون این شکلات حاوی ترکیباتی است که خواص ضدسرطانی دارند. به دنبال شکلاتهایی باشید که حاوی ۷۰ درصد کاکائو باشند. برای آشپزی از کاکائوهای طبیعی و سیاه استفاده کنید. یک تا دو مربع شکلات سیاه در روز برای جذب خواص آن فوقالعاده است.
برای پیشگیری از سرطان از اینها بپرهیزید
* از گوشتهای صنعتی و فراوری شده بپرهیزید زیرا حاوی نیترات بوده و تأثیر منفی در بدن ایجاد میکنند.
* توصیه میکنیم تا جایی هم که میتوانید مصرف گوشت قرمز، غلات تصفیه شده را محدود کنید و از مصرف زیاد قند و هم چنین مصرف الکل بپرهیزید.
* توجه داشته باشید که مواد غذایی کنسروی حاوی ترکیبات شیمیایی مضر مانند بیسفنول A میباشند که اثرات منفی در بدن ایجاد میکنند. توصیه میکنیم مواد غذایی داغ را در ظروف پلاستیکی نریزید. از ظروف پلاستیکی نیز برای گرم کردن مواد غذایی در ماکروویو استفاده نکنید.
همه درهم