طرز تهیه عدسی و ۸ راز خوشمزه تر شدن آن :
مواد لازم :
دو لیوان عدس
روغن ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل
پیاز متوسط یکعدد برای پیاز داغ
رب گوجه فرنگی ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
عدس را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و آب آنرا عوض کنید . با اینکار شاید مقداری از املاح بیرون ریخته شود ولی دیگر دل درد نخواهید گرفت و رنگ آنهم پس از پخت تیره نمیشود .
عدس ها را با روغن و آب ( یا آب مرغ یا گوشت اگر از قبل آماده دارید ) بپزید . پس از پخت کامل عدس ها – پیاز داغ و رب گوجه و نمک و فلفل ( و کمی در صورت تمایل ادویه گرام ماسالا یا هر نوع ادویه که می پسندید ) اضافه کنید . قوام عدسی را خیلی شل و خیلی سفت نکنید .
آنرا با لیمو ترش یا کمی سرکه و روغن زیتون آنرا سرو کنید .( اگر مقدار بسیار کمی پودر گلپر هم روی بریزید خوشمزه و سهل الهضم میشود .)
۸ راز عدسی
از قدیم عدسی برای صبحانه و میان وعدهها استفاده میشده آن هم به این دلیل که غذایی بسیار مغذی است. البته بهترین عدس در ناحیه کاشان و دیزین کشت میشده اما امروز ما یکی از واردکنندههای این ماده غذایی هستیم. برای پخت عدسی نیز نکتههایی وجود دارد که ما به ۸ مورد از آنها پرداختهایم که عبارتند از:
۱. عدس بستهبندی بخرید. توجه کنید که بستهبندی آن چروک و سوراخسوراخ نباشد. در ضمن، وقتی در کاسهای از آب آن را خیس میکنید، عدسها ته ظرف باقی بمانند و به سطح آب نیایند. به علاوه از خریدن عدسهای فلهای نیز خودداری کنید زیرا امکان دیرپز بودن آنها وجود دارد.
۲. برای آنکه نفاخی عدس گرفته شود آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. البته دقت کنید که این زمان بیشتر نشود زیرا در این صورت عدس بر اثر حرارت دیدن، له و پوستش جدا میشود.
۳. برای آنکه عدسها سریعتر پخته شوند ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن، عدسها را نیز اضافه کنید و بعد از این مرحله به عدس، آب اضافه کنید. با این کار عدسها سریعتر میپزند.
اگر آب عدسیتان تمام شد، بهتر است به آن آب جوش اضافه کنید و در آن کمی عصاره مرغ یا سبزیجات نیز بریزید و اگر عدسی شور شد از سیبزمینی استفاده کنید
۴. ادویه و چاشنیهای این غذا را در مراحل پایانی به آن اضافه کنید زیرا هم باعث دیرپز شدن عدس میشوند و هم عطر و بوی ادویهها از بین خواهند رفت.
۵. به عنوان ادویه به این غذا زیره بزنید و اگر تمایل دارید در آن گلپر بریزید، چاشنی عدسیتان بهتر است سرکه باشد اما در صورت نزدن گلپر، چاشنی مناسب این غذا آبلیموی تازه است.
۶. اگر آب عدسیتان تمام شد، بهتر است به آن آب جوش اضافه کنید و در آن کمی عصاره مرغ یا سبزیجات نیز بریزید و اگر عدسی شور شد از سیبزمینی استفاده کنید.
۷. برای خوشمزهتر شدن عدسی به آن سیبزمینی نگینی شده اضافه کنید و هرگز از گوشت استفاده نکنید زیرا عدسی، غذایی است که گوشت ندارد.
۸. عدسی غلظت مشخصی دارد، بهتر است نه خیلی رقیق باشد و نه مانند حلیم غلیظ بلکه مانند آشی نسبتاً غلیظ باید پخته و سرو شود.
منبع : پرشین وی
سلام.
شما که توی دستور گفتید ۲ روز عدسا رو خیس کنیم بعد توی نکات گفتید بیشتر از ۲۴ ساعت خیس نشه!
آخرش کدوم درسته؟:)
سلام دوست خوبم اصلاح شد
سلام باتشکر از دستورخیلی کامل بود
Mishe begin cheghad ab bayad ezafe konim?
سلام.نکات جالبی بود.مرسی.میشه توضیح بدید که برای درست کردن یک عدسی خوب چه مقدار باید عدس له بشه؟
دوستان میزان اضافه کردن آب بستگی به این داره که چقدر میخواهید که عدسیتون پخته و له باشه برای له تر شدن عدسی باید میزان آب بیشتری اضافه شود
هما مدیر بخش آشپزی
عــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــالی
بــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــود.
عدسی خیلی خوب بود
خیلی ممنون از اطلاعاتی که با این جامعی و زیبایی تمام به شرح ان پرداختید باز ممنونم.
سلام ما تو عدسیمون کمی رشته سوپ و یک قاشق ارد میزنیم که حلیم بندازه که خیلی عالی میشه عزیزان حتما امتحان کنید
من دارم رو پیشرفت آشپزیم کار میکنم،دستتون درد نکنه،غذا پختنم خیلی خوب و باسلیقه تر شده،پختم خیلییییی خوب شد
عدسی من یه مقدار ترش شد بخاطر آبلیمو چکار کنم از ترشیش کم بشه؟؟؟
سلام ممنون از این مطلب خوب
سلام این مقدار مواد برای چند نفر است ؟؟
عاااااالی بود
سلام من در بازار تهران عدسی خوردم که بسیار خوشمزه بود در ان فکر کنم مقداری گندم یا جو پوست کنده اضافه کرده بودند به نظر شما گندم بوده یا جو؟
با سلام
به گفته پدر من که در محله های قدیمی تهران بزرگ شده، به اندازه نصف عدس ، ماش هم اضافه می کنند ـ البته خودش چون مشتری عدسی بیرون بوده پس از مدتها دقت این رو کشف کرده ـ
در مورد شور شدن عدسی ، اگر غلیظ هم شده، کمی آب اضافه کنید ـ در غیر اینصورت سیب زمینی اضافه کنید ـ معمولاً سیب زمینی مقداری از نمک غذاهای آبکی (آش ، سوپ ، عدسی و خورش ) را به خودش جذب می کند ـ
ببخشید، عدس دانه بزرگ بهتره بگیریم یا دانه کوچک؟ کدومش بهتره.
با تشکر از هما خانم
علی بود 🙂 واسه بدن سازی میخواستم یاد بگیرم خودم درست کنم….خیلی خوبه و راحت هم هست درست کردنش!
با سلام باید عرض کنم خدمتتون عدسی میخوایین بپزین نه چلو کباب این سوالها رو میپرسین دیگه آب که مشخصه چقدر میخواد جای سیب زمینی هم یه قاشق غذا خوری آرد بریزید کاملا لعاب میندازه اگر کسی مخالف آرد هست باید بگم خیلی از غذا ها با آرد درست میشه هیچ ضرری هم نداره فقط با شعله کم باشه پختش آرد هم وقتی سرده اضافه شه که خمیر شه آرد وا نشه
فعلا مجردی و آشپزی.
دستتون درد نکنه. تا حاج خانم آینده میاد باید خودمون بپزیم.
من می خوام لیمو عمانی بهش اضافه کنم