طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ و گوشت :
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه با گوشت
۷۵۰ گرم ماهیچه با قلم، خرد کرده
۱ عدد پیاز ساطوری
نیم کیلو بامیه
۴-۵ پر سیر کوبیده
۲-۳ قاشق رب گوجهفرنگی
۲-۳ قاشق آبغوره
۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز ساییده
۱ قاشق چایخوری زردچوبه
به میزان لازم نمک و روغن
طرز پخت:
ساقه بامیه را میزنند و با کمی روغن ۱۰ دقیقه تفت میدهند. سپس با قاشق سوراخدار از روغن جدا میکنند. پیاز را با روغن باقی مانده تفت میدهند تا کمی رنگ بگیرد. گوشت و زردچوبه و سیر را اضافه میکنند و ۵-۶ دقیقه تفت میدهند و بعد رب گوجهفرنگی و فلفل قرمز را اضافه میکنند. سپس ۳ پیمانه آب میریزند تا بحوشد و در دیگ را میگذارند و شعله را کم میکنند تا گوشت ۳ ساعت بپزد. پس از اینکه گوشت ۲ ساعت پخت بامیه را روی گوشت میریزند و نمک و آبغوره اضافه میکنند و زیر و رو میکنند. این خورش باید کم آب باشد. در فارس و خوزستان چاشنی خورش را بجای رب گوجهفرنگی شیرۀ تمرهندی یا رب انار میدهند.
مواد لازم برای خورشت بامیه با مرغ :
پیاز ریز شده ۲ عدد
مرغ ۸ قطعه
آب ۸ لیوان
عصاره مرغ مگی ۲ عدد
بامیه خرد شده نیم کیلو
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
ادویه مخلوط ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
پودر فلفل سیاه ۲/۱ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن کمی
طرز تهیه:
۱. روغن را در قابلمه ریخته پیازهای خرد شده را در آن سرخ کنید سپس قطعات مرغ شسته شده را به آن اضافه کرده ،ادویه مخلوط+زردچوبه+نمک و فلفل را به مرغ اضافه کرده مواد را با قاشق چوبی هم بزنید تا مرغ همراه پیاز کمی سرخ شود.
۲. آب +عصاره مرغ مگی را به مرغ اضافه کرده سپس درب قابلمه را گذاشته بگذارید مرغ به مدت ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزد.
۳. بقیه مواد را به مرغ اضافه کرده بگذارید به مدت ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا خورش جا بیفتد.