خواص گوجه سبز
فصل بهار با نوبرانههای گوجه سبز همراه است. متخصصان تغذیه بر این عقیدهاند که گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد.
فصل بهار با نوبرانههای گوجه سبز همراه است، گرچه قیمت آن گران است اما متخصصان تغذیه بر این عقیدهاند که گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد. گوجهسبز به صورت تازه و پخته درخورشها مصرف میشود.
این میوه غنی از ویتامین C، اسیدمالیک و اسید سیتریک است، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده میشود.
خواص گوجه سبز
مصرف گوجه سبز برای درمان شبکوری، مفید است و همچنین بیماریهای نقرس، رماتیسم و تصلب شرایین با خوردن گوجه سبز بهبود مییابد
گوجه سبز به میوه ی درختان مختلفی که متعلق به نژاد PRUNS از خانواده ی ROSE هستند، اطلاق می شود. بر پایه ی نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. گفته می شود که این گیاه از طریق سوریه یا ایران به یونان آورده شده است. درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه ای و ظاهر نامطلوب میوه ی گوجه سبز می شود. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورش ها مصرف می شود. این میوه غنی از ویتامین C ، اسید مالیک، اسید سیتریک است. مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود.
کمتر کسی است که در برابر طعم دوستداشتنی گوجه سبز مقاومت کند. اما بد نیست بدانید ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز برابر است با ۸ گرم کربوهیدرات، ۸۴/۲ گرم چربی، ۶/۱ گرم پروتئین و فیبر خام نیم درصد.همچنین با خوردن ۱۰۰ گرم گوجهسبز، ۵ درصد ویتامین A، دو درصد ویتامین۱ B، یک و نه دهم درصد ویتامین۲ B، دو و هشت دهم درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین C، پنج درصد کلسیم، ۲ درصد فسفر و ۵ درصد آهن مورد نیاز بدنتان تامین میشود.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز
کربوهیدرات ۵۱/۸ گرم ، چربی ۸۴/۲ گرم ، پروتئین ۶/۱ گرم ، فیبر خام ۵/۰ درصد .
با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز ، ۵ درصد ویتامین A ،۱/۲ درصد ویتامینB1 ( تیامین ) ، ۹/۱ درصد ویتامین B2 ( ریبوفلاوین ) ، ۸/۲ درصد نیاسین ، ۱۳ درصد ویتامین C ، ۵/۱ درصد کلسیم ، ۲/۲ درصد فسفر ، ۵ درصد آهن و ۶/۳ پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می شود.
خواص درمانی
CULPEPES، گیاه شناس معروف قرن ۱۷ عقیده داشت که مصرف گوجه سبز برای بهبود طعم دهان مفید است و پختن برگ های درخت گوجه سبز در سرکه می تواند در درمان کرم های حلقوی موثر باشد. از خواص دیگر این میوه ، خاصیت مسهلی آن است که به خوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشار خون و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معدی- روده ای است.
گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند.
مطالعات نشان می دهد که این میوه می تواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک ( ویتامینC )، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می شود.
مصرف گوجه سبز برای درمان شبکوری، مفید است و همچنین بیماریهای نقرس، رماتیسم و تصلب شرایین با خوردن گوجه سبز بهبود مییابد. گوجه سبز، خاصیت مسهلی دارد و خشک شده آن برای درمان اعصاب و کمخونی مفید است. همچنین مدر است و اعمال کلیهها را تنظیم میکند.
جوشانده ۲۵ تا ۳۰ گرم برگ درخت گوجه سبز، کشنده انگلهای معده است و این خاصیت در هسته گوجه سبز هم وجود دارد.البته فراموش نکنید برگ گوجه سبز نفاخ است و برای معده مضر است، مگر آن که همراه با یک مسهل خورده شود.
برخی پزشکان معتقدند این میوه ترشمزه برای درمان تومورها هم موثر است و کودکان در حال رشد خوب است روزانه مقداری گوجه سبز نوش جان کنند.کسانی که به مزه ترش حساسند، میتوانند از پخته شده آن در انواع خورشها استفاده کنند.
به دلیل طبیعت سرد گوجه سبز در برخی شهرهای شمالی کشورمان این میوه را همراه با سبزیهای کوهی که خاصیت گرم دارند، مصرف میکنند.
همه درهم