خواص فراوان عسل طبیعی :
از گذشته تا کنون از عسل در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده است. مهمترین خاصیت عسل ، ضد میکروب بودن آن است. در حالی که عسل یک ماده کاملاً خوراکی است و بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب ها باشد ، ولیکن میکروب ها در معرض عسل نابود شده و اجساد آنها نیز به مرور از بین می رود. زیرا عسل حاوی آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز است . در گذشته از این خاصیت عسل برای از بین بردن پینه های دست و پا سود می جستند.
خواص عسل :
– شربت عسل برای تمامی افراد و برای تمامی سنین مفید است.
– برای رفع خستگی ذهنی، شربت آب و عسل بهترین چیز است.
– برای افزایش حافظه، روزی سه لیوان شربت آب و عسل با یخ استفاده نمایید.
– کسانی که با خوردن عسل، معده درد میگیرند، بصورت شربت عسل بخورند
– عسل خوب دیابت را کنترل میکند.
– عسل به همه مزاجها و طبعها سازگار است و حالت تعادل ایجاد میکند. حتی دیابتیها هم با خوردن عسل، دیابتشان به حالت تعادل در میآید.
– بهترین دارو برای افرادی که هیچ چیز در معده آنها نمیماند و بالا میآورند،شربت عسل رابه همراه سه عدد یخ کوچک ، هم زده تا شربت بسیار سردی بدست آید. سپس شخص آنرا به آرامی و جرعه جرعه بنوشد.
– برای ضعف بدن، شربت آب و عسل را با یخ، آرام آرام بنوشید.
– باعث تقویت جنین ضعیف در رحم مادر میشود.
– به سلامت و توان مادران باردار کمک میکند.
– این ماده غذایی با افزایش قابلیت جذب مواد غذایی در بدن به سلامت جنین در حین بارداری کمک میکند.
– برای رشد و تقویت مغز کودکان مفید است.
– به خاطر دارا بودن خاصیت ضدالتهابی، کمک خوبی برای درمان سوختگیها به شمار میرود.
– اشتهای کودکان را افزایش میدهد.
– عناصر ویتامین B در عسل کامل بوده از این رو برای رشد سالم کودکان بسیار توصیه میشود.
– به سرعت در خون پخش میشود؛ وقتی با میزان مناسبی آب مخلوط شود. پس از ۷ دقیقه در جریان خون پخش میشود و با آزادسازی ملکول قند به عملکرد بهتر مغز که اصلیترین مصرف کننده قند در بدن است، کمک میکند و مانع بروز خستگی میشود.
– از جمله ضروریترین غذاها برای آن دسته از افراد مسنی است که عملکرد سیستم گوارشیشان دچار ضعف شده است چرا که عسل منبع خوبی از انرژی و مواد مغذی است که مستقیما جذب بدن میشود.
– اگر برای شستن دندانها از آن استفاده شود باعث سفیدی دندانها و سلامت لثهها میشود.
– منبع بسیار خوبی از آنتیاکسیدان است و نقش بزرگی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماریهای قلبی دارد.
– سطح کالری آن پایین است و در مقایسه با سایر مواد قندی ۴۰ درصد کمتر کالری دارد، هرچند انرژی آن بسیار بالاست، اما به وزن بدن، اضافه نمیکند.
– عسل از انسداد عروق جلوگیری کرده و باعث از بین رفتن چربیهای زیانآور اطراف قلب شود.
– عسل به علت داشتن اسیدفورمیک در رفع دردهای مزمن روده مؤثر بوده و مهمترین خاصیت آن ضدمیکروب بودن این ماده غذایی است.
– این ماده حاوی آنتیاکسیدان و آنزیم دیاستاز است و سبب رفع یبوست میشود.
-به علاوه مصرف شربت عسل در فصل گرما با کمی آبلیموی تازه سبب رفع گرمازدگی شود.
-عسل در کسانی که دچار کماشتهایی هستند مناسب است و در افراد چاق مصرف بیش از اندازه در رژیم غذایی سبب اضافه وزن آنها میشود.
-عسل به دلیل وجود ویتامینهای مختلف از جمله ویتامین k موجب انعقاد خون میشود.
-از عسل در فرآورده های ضد سرفه بطور مستقیم و غیرمستقیم استفاده می شود . مزه مزه و غرغره شربت عسل برای برطرف کردن زخم های دهان و ورم گلو بسیار سودمند است. عسل ضد آسم است.
-عسل با اینکه بسیار شیرین است، برای دندان ها و لثه مضر نیست، بلکه لثه ها را سالم می سازد و دندان ها را سفید می کند.
– دستگاه گوارش را پاک می سازد و ضد اسهال است. در تحقیقات ثابت شده اثر بسیار مفیدی برعفونت های معده با هلیکو باکتر پیلوری دارد. از این رو ضد زخم معده و دستگاه گوارش است.
– عسل در درمان آب مروارید ( کاتاراکت ) مفید است.
– عسل بادشکن است و برای معالجه قولنج روده تجویز می شود و در مسمومیت های غذایی، دستگاه گوارش را پاک می سازد.
– دوست کبد و پادزهر است، پس در بیماری های کبدی مصرف آن مفید است .سکنجبینی که با عسل تهیه می شود، صفرابری اعلاست.
– سنگ های کلیه و مثانه را از بین می برد. برای این منظور عسل را با کندر باید مصرف کرد.
– عسل خواب آور است و به مبتلایان به بیماری کم خوابی توصیه می شود که قبل از خواب چند قاشق مرباخوری عسل میل کنند.
– برای رفع کم اشتهایی مفید است و کلاً جریان خون را در بدن بهبود می بخشد. از این رو به رشد عضلات کمک می کند، پس برای بچه های کم اشتها و افراد ورزشکار بسیار مفید است.
– عسل گرفتگی مویرگ ها را باز می کند و برای عروق بسیار مفید است. پس سالمندان اگر هر روز شربت – عسل و لیموی تازه بنوشند، عمر طولانی تری خواهند داشت.
– حتی موم عسل نیز خواص زیادی دارد و ماسک آن برای صورت، چین و چروک و فرورفتگی های پوست را می پوشاند و پوست را لطیف می کند.
روش تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی
۱- عسلی که توسط زنبور عسل تولید شده باشد از هنگامی که در دهان قرار می گیرد توسط مخاط دهان و رگ های زیر زبانی جذب می شود و این مسئله به خوبی قابل درک است. برعکس عسل هایی که دست ساز هستند مانند آب نبات روی زبان مانده و خیلی دیرتر شروع به حل شدن می نمایند. توجه کنید که با این روش نمی توان عسلی را که از طریق تغذیه زنبور عسل با شکر تولید شده را تشخیص داد.
۲- هر چقدر هم که رنگ عسل طبیعی روشن باشد، نمی توان از پشت شیشه آن چیزی را مشاهده نمود. به دلیل کلوئیدی بودن عسل طبیعی، نور به طور مستقیم از آن عبور نکرده و تصاویری که از پشت شیشه دیده می شود بسیار ناواضح و نامشخص است، در صورتی که عسل تقلبی که از باتکا (گلوکز تجاری) تهیه شده مانند شیشه رنگی عمل کرده و به راحتی می توان اشیا را از پشت آن دید.
۳- عسل هایی که با گلوکز تجاری تولید شده اند (تقلبی)، هیچ گاه شکرک نزده و همانطور شفاف باقی می مانند. البته پس از مدتی مانند نبات رنگی به صورت یک پارچه سفت شده و حتی با چاقو هم نمی توان آن ها را از ظرف خارج ساخت. با این تفاصیل تنها می توان عسل های دست ساز را از عسل زنبور تفکیک کرد. اما برای شناخت عسل تغذیه ای هیچ راهی به جز آزمایشگاه وجود ندارد.
۴- روشهای ساده موجود برای جستجوی تقلبی بودن عسل بدون ابزار آزمایشگاهی براساس مزه، چسبندگی یا خاصیت حلالیت در آب سرد میباشد. اگر قطرهای از عسل طبیعی در آب سرد ریخته شود، حالت چسبندگی خود را حفظ نموده و به سرعت حل نمیگردد، این حالت بیشتر در عسل خالص روی میدهد. این موضوع به وضوح در مقابل نور در زمینهای تیره قابل رویت است. اگر لبههای قطره یا رشته جریان باریک عسل در زمان ریزش از هم بپاشد، احتمالا عسل تقلبی یا حاوی مقدار زیادی آب است. در هر حال بایستی از دیگر عسلها جدا نگهداری شود تا آزمایشهای دقیقتری در روی آن صورت گیرد.
همه درهم
بسیار مطالب مفید و ارزنده ای بود
اندیشه و قلمتان مستدام