خواص بی شمار و فراوان سیر :
سیر گیاهی است دو ساله با پیازی مرکب از پیازچه و ساقهٔ راست که در انتهایی آن گلی چتری که شامل چندین پیازچه است ، قرار دارد. این گیاه از قدیم الایام به عنوان یکی از گیاهان مهم دارویی وچاشنی غذایی کشت می شده است. نام علمی آن Allium sativum است و به آن Garlic هم می گویند. امروزه در سراسر جهان به عنوان یکی از گیاهان دارویی مشهور به کار برده می شود.
سه نوع سیر وجود دارد :
۱-سیر آمریکایی بنام Greole نامیده می شود . این نوع سیر دارای پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی تر است .
۲-سیر تاهیتی که از بقیه درشت تر است و گاهی قطر آم به ۸ سانتیمتر می رسد .
حضرت محمد (ص) برای سیر ۷۰ خاصیت مختلف قائل شده اند و می فرمایند :
از سبزی سیر تا می توانید استفاده کنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است اما آنکس که سیر وپیاز خورده به مسجد نیاید و به مردم نزدیک نشود .
ترکیبات شیمیایی:
سیر دارای ترکیبات گوگردی می باشد که خاصیت ضد عفونی کننده میکرب کشی و جرم کشی باین گیاه می دهد .
سیر همچنین دارای مواید بنام آلیسین ، آلیساتین می باشد که میکرب های حصبه و پاراتیفوئید را از بین می برد.
ترکیبات سیر خام در صد گرم :
آب ۶۱ گرم
انرژی ۶ کالری
موادنشاسته ای ۲۹ گرم
چربی ۰/۲ میلی گرم
کلسیم ۳۰ میلی گرم
فسفر ۲۰۰ میلی گرم
پتاسیم ۵۳۰ میلی گرم
آهن ۱/۵ میلی گرم
سدیم ۲۰میلی گرم
ویتامین آ ۲۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۲۵ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۸ میلی گرم
ویتامین ث ۱۵ میلی گرم
خواص داروئی:
*به نوشته «ehow»، مصرف محدود سیر در پایان دوران بارداری باعث افزایش وزن جنین میشود.
*برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
*با عفونت مجرای گوارشی مقابله میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
*برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
*ویتامین c موجود در آن برای درمان بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) موثر است.
*برای سلامت قلب مفید است و با انواع بیماریهای قلبی عروقی مقابله میکند.
*مانع از بروز سرطان روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه میشود.
*سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور میشود و در صورت ایجاد تومور، اندازههای آن را کاهش میدهد.
*خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان میکند.
* با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم میکند.
*سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند.
*آنتی اکسیدان قوی موجود در آن، رادیکالهای آزاد را که باعث پیری و بیماری میشود خنثی میکند.
*با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون میشود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش میدهد.
*خاصیت ضدالتهابی دارد.
*سیر خام حاوی آنتی بیوتیک طبیعی به نام آلیسین است و باکتریهای مقاوم به دارو مانند «MRSA» و «هلیکوباکتر پیلوری» را که باعث زخم معده و سرطان معده میشود از بین میبرد.
*عفونتهای تنفسی را درمان میکند.
* برای تسکین دندان درد، سیر خام را روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید.
*سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود.
*برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.
*روزانه مخلوطی از آب ۸تا۱۰حبه سیر و ۲قاشق غذاخوری عسل را میل کنید تا سرفههای بیوقفه تسکین یابد.
*۱۰قطره آب سیر همراه با ۲قاشق مرباخوری عسل آسم را درمان میکند.
*یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
همه درهم