خواص انار
اَنار (نام علمی: Punica granatum) یکی از میوههای درختی است که دانههایی اغلب قرمز، و گاهی سفید، و یا به رنگهایی مابین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز قرمز یا تقریبا زرد است.
انار بومی مناطق شرق ایران تا کوههای هیمالیا در شمال هند است و یکی از اولین گیاهان اهلی شدهاست. ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن انار، بزرگترین تولیدکنندهٔ انار در دنیا بوده و هندوستان دومین کشور تولید کنندهاست.
در ایران، شهرستانهای ساوه، نیریز و فردوس، بهترتیب بزرگترین تولیدکنندگان انار هستند.
انار در رنگهای مختلف از سفید تا سیاه وجود دارد. انار تقریبا در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی میتواند رشد کند و میوه دهد ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن میوه میشود. انار گرمای زیاد با باد خشک و سرمای تا ۱۰- درجه سانتی گراد را میتواند تحمل کند.
ارزش غذایی انار :
یک عدد انار ۴۰ درصد نیاز روزانه شخص به ویتامین سی را تامین میکند. همچنین، انار منبعی غنی از اسید فولیک و آنتی اکسیدان است. بر اساس تحقیقی که در دانشگاه تربیت مدرس بر روی محتوای آنتوسیانینهای انار ایران انجام گرفت مشخص شد که این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی از این ترکیبات میباشد. خاصیت آنتی اکسیدانی انار در ارتباط با ترکیبات فنولیک است که آنتوسیانینها در این دسته قرار میگیرند.
انار سرشار از ویتامینهای A، B، C، E و قند تانن و یک ماده مفید دیگر به نام «کره ماناتین» است. انار دارای آهن و ویتامینهای لازم خونسازی است. انار خواص درمانی خاصی دارد. این میوه در صورتی که شیرین باشد برای سینه و ریه بسیار مفید است. آب انار سنگین تر از خوردن دانههای انار است (یعنی گوارش آن سختتر است.) مغز و دانههای انار ملیّن (یعنی نرمکننده مزاج) هستند و گوشتهای فیبری درون انار رودهها را تمیز میکند. انار با داشتن ویتامین B سبب تقویت اعصاب میشود و به علت داشتن ویتامین B۶ ضد استفراغ بوده و درمان کننده ویار زنان باردار است. هم چنین انار به علت داشتن آهن و ویتامینهای موجود در آن برای خونسازی بدن مفید است و بهترین موقع خوردن آن صبح ناشتا است.
خواص داروئی میوه انار :
۱.انار شیرین ادرار آور است .
۲.انار با دانه ملین مزاج است .
۳.آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .
۴.ترشح صفرا را زیاد می کند.
۵.آب انار اسهال را برطرف می کند.
۶.اگر انار را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید
۷.خون ساز است .
۸.خون را تصفیه می کند .
۹.برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است .
۱۰.آب انار خنک کننده است .
۱۱.رنگ صورت را شاداب می کند .
۱۲.صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می کند .
۱۳.برای وزن اضافه کردن انار بخورید .
۱۴.آب انار مقوی قلب و معده است .
خواص درخت انار :
۱. جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می برد .
۲. جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم درد .
۳. برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده کنند .
۴.خانم هایی که عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده کنند.
۵.برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد .
۶.برای برطرف کردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له کرده و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید .
۷. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار کرم کش است .
۸.دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می کند .
۹.دم کرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بکار ببرید .
۱۰.برای برطرف کردن دندان درد ، دم کرده ریشه درخت انار را در دهان مزه مزه کنید .
۱۱.انار ترش و شیرین (میخوش )ادرار را زیاد می کند .
۱۲. برای برطرف کردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .
محصولات
از میوهٔ انار، آب انار، رب انار، لواشک انار و مربای انار تهیه میشود. از پوست انار برای تهیه رنگهای سنتی استفاده میشود، از برگ آن نیز استفاده میکردند. همچنین از پوست انار برای دباغی کردن پوست و از گل انار برای برخی مصارف دیگر استفاده میگردد.
۱۲ فایده مهم و اصلی :
۱- انار و خاصیت آنتی اکسیدانی
تحقیقات نشان داده است که انار ۳ برابر چای سبز، آنتی اکسیدان دارد. لازم به ذکر است که نقش آنتی اکسیدان ها، حفاظت از بدن در برابر استرس ها، آلودگی های شیمیایی و میکروبی، بیماری قلبی و سرطان هاست.
۲- انار و قلب و عروق
آب انار جلوی تصلب شرایین و بیماری قلبی را می گیرد
انار، از کلسترول بد( LDL) در برابر اکسیده شدن محافظت می کند.
آب انار همانند آسپیرین عمل می کند.
آب انار از به هم پیوستن پلاکت های خونی جلوگیری می کند، پس مانع از لخته شدن خون می گردد.
انار موجب کاهش فشار خون بالا می گردد.
آب انار باعث کاهش چربی خون می شود.
تحقیقات نشان داده است که اگر روزی سه چهارم لیوان آب انار بنوشید و این کار را مدت ۳ ماه انجام دهید، مقدار اکسیژن بیشتری به قلب می رود و باعث سلامتی قلب می شود.
آب انار، جلوی تخریبات DNA و بیماری های حاصل از تخریب آن را می گیرد.
۳- انار و سرطان
آب انار به کاهش خطر سرطان پستان کمک می کند.
انار از سرطان پروستات جلوگیری می کند و یا رشد آن را آهسته می کند.
از سرطان پوست نیز جلوگیری می کند.
۴- انار و دیابت
قند موجود در آب انار همانند قند موجود در آب دیگر میوه ها است. از این نظر بیماران مبتلا به دیابت باید در مصرف آن احتیاط کنند و در این مورد با پزشک خود مشورت کنند.
۵- انار و کلیه
انار، از بی نظمی و اختلال در کار کلیه ها می کاهد و به طور کلی ادرارآور است.
۶- انار و بیماری آلزایمر
افرادی که در هفته ۲ لیوان یا بیشتر آب انار می نوشند، احتمال پیشرفت و بروز آلزایمر در آن ها نسبت به افرادی که در هفته نصف لیوان آب انار مصرف می کنند، ۷۶ درصد کمتر است.
۷- انار و بیماری های عفونی
انار از تعداد کرم های روده می کاهد.
در هنگام تب، به بیمار، انار یا آب آن را بدهید، چرا که در رفع تشنگی بسیار مفید است.
انار برای گلودرد بسیار مفید است.
شمایی که سرما می خورید، آب انار برای شما دواست.
با نوشیدن آب انار، بیماری های عفونی را از بدن دور کنید.
۸- انار و پوست
هسته انار از پیرشدن پوست جلوگیری می کند.
اگر می خواهید جوان بمانید، انار مصرف کنید، زیرا خوردن انار باعث می شود که ۶ سال جوان تر به نظر آیید.
۹- انار و گوش و چشم و دندان و صدا
انار و عسل برای گوش درد مفید است.
انار و آب انار برای بهبود بینایی و جلوگیری از ضعیف شدن چشم خوب است.
انار از خرابی دندان و لثه جلوگیری می کند.
آب انار برای صدای گرفته و خشن مفید است.
۱۰- انار و بارداری
مادران باردار روزانه نصف لیوان آب انار مصرف کنند تا از زود به دنیا آمدن و از صدمات مغزی در نوزاد خود جلوگیری کنند.
انار منبع خوب ویتامین های A ، E، C، B3 و اسید فولیک، پتاسیم و فیبر است.
یک لیوان آب انار، ۴۰ درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را فراهم می کند.
۱۱- انار و یائسگی
انار موجب کاستن استرس و پریشانی ناشی از یائسگی می گردد.
۱۲- انار و کاهش وزن
انار موجب هضم بهتر مواد غذایی می گردد.
آب انار برای بهبود اشتها نیز مفید است.
دقت کنید که آب انار بدون شکر و فاقد فروکتوز( نوعی قند) برای کاهش وزن مفید است.
همه درهم