بهینه سازی وبلاگ برای موتورهای جستجو

بهینه سازی وبلاگ برای موتورهای جستجو

بهینه سازی وبلاگ برای موتورهای جستجو

بازدیدکنندگان وبلاگ شما از کجا می آیند؟ قسمتی از آن‌ها دوستان تان هستند، که آدرس وبلاگ تان را به آن‌ها داده اید. بخشی دیگر از پیوندهایی است که دیگر سایت‌ها به مطالب تان داده اند. اما قسمت مهمی از ترافیک ورودی وبلاگ از موتورهای جستجو می آید.

شما در مورد موضوعات مختلفی مطلب می نویسید. کاربران اینترنت وقتی دنبال این موضوع ها در موتورهای جستجو می‌گردند، ممکن است از وبلاگ شما سر در بیاورند. اما معمولاً به غیر از شما ده‌ها، صدها و شاید هزاران صفحه دیگر هم در اینترنت در مورد موضوع مورد جستجو مطالبی دارند.

شما در مورد موضوعات مختلفی مطلب می نویسید. کاربران اینترنت وقتی دنبال این موضوع ها در موتورهای جستجو می‌گردند، ممکن است از وبلاگ شما سر در بیاورند. اما معمولاً به غیر از شما ده‌ها، صدها و شاید هزاران صفحه دیگر هم در اینترنت در مورد موضوع مورد جستجو مطالبی دارند. حالا چه تضمینی وجود دارد اگر من در گوگل به دنبال نقد رمان محاکمه کافکا بگردم به پست وبلاگ شما در صفحه اول نتایج گوگل برسم؟ ممکن است گوگل مطلب شما را در صفحه هشتم نتایج خودش قرار بدهد. جایی که احتمال کمی وجود دارد کسی آنجا را ببیند.

اینکه چقدر خوب و جذاب بنویسید تنها یک بعد کار است. یک طرف دیگر این است که مطالب شما توسط خواننده‌ها پیدا شود. برای این امر باید بتوانید کاری کنید، در نتایج موتورهای جستجو رتبه بهتری بدست آورید. به این معنی که اگر کاربران اینترنت به دنبال موضوعی می‌گردند که شما هم در مورد اش مطلبی دارید، پست شما در صفحه های نخستین نتایج و در جایگاه بالاتر قرار گیرد.
به‌ مجموعه کارهایی که انجام می‌دهید تا وبلاگ تان و مطالب اش در موتورهای جستجو در رتبه بالاتری قرار بگیرد SEO یا Search Engine Optimization (بهینه سازی موتور جستجو) گفته می شود. در این درس با نکات مهمی آشنا می‌شوید که چه کار کنید تا رتبه وبلاگ تان را در موتورهای جستجو بهبود ببخشید.

بهتر است قبل از شروع، با برخی اصطلاحات مهم این حوزه آشنا شوید:

 

Alt Tag: عبارتی که در کد اچ تی ام ال درج عکس استفاده می‌شود (IMG Tag) و توضیح جایگزینی است که هنگام عدم نمایش عکس، نشان داده می شود.

Bot: برنامه‌هایی که برای جستجوی محتوای وب با اهداف گوناگون طراحی می شوند. ممکن است این کار برای ایندکس و دسته بندی کردن صفحات جهت استفاده در موتور های جستجو باشد. یا جهت شناسایی هدف مناسب برای ارسال اسپم انجام شود.

Google PageRank: یک مقدار عددی بین صفر تا ۱۰ است که توسط سایت گوگل محاسبه شده و ارزش هر سایت را در وب مشخص می کند. هرچه این عدد بالاتر باشد یعنی ارزش این سایت بالاتر است.

Keywords: کلماتی که توسط موتورهای جستجو جهت شناخت و فهم محتوای یک صفحه وب، مورد استفاده قرار می گیرند. به آن‌ها کلمات کلیدی هم گفته می شود.

Keyword Density: نشان دهنده میزان تکرار یک کلمه کلیدی یا عبارت کی ورد در صفحه وب است.

Latent Semantic Indexing: که به اختصار LSI نامیده می شود. الگوریتم ویژه ای که توسط گوگل و دیگر موتورهای جستجو برای تشخیص ارتباط منطقی میان کلمات یک سایت مورد استفاده قرار می گیرد. مثلاً ممکن است در یک مقاله که در خصوص «Cookies» نوشته شده، کلماتی همچون شکر، شکلات، آرد و یا خمیر وجود داشته باشند. موتور جستجو با استفاده از این کلمات و الگوریتم مورد استفاده می‌فهمد که مقصود از «Cookies» شیرینی است، نه اصطلاح کوکی در مرورگرها!

Meta Data / Meta Tags: عبارات اختصاصی و توضیحی که به موتورهای جستجو در تشخیص حوزه و موضوع کاری یک صفحه وب کمک می کنند. یک متادیتای معمولی حاوی توضیح موضوع صفحه وب و لیست Keyword های آن است.

Spider: برنامه‌هایی که برای جستجوی خودکار وب با اهداف مختلف مورد استفاده می گیرند.

URL: به طور ساده، همان آدرس صفحه وب شما است.

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، یا SEO امروزه تبدیل به یک علم شده است که در مراکز مختلفی در سطح جهان تدریس می‌شود و دارندگان مدارک آن معمولاً جایگاه مناسبی در تجارت وب دارند. اما به این معنی نیست حال که ما یک وبلاگ ساده داریم و نمی‌خواهیم برای آن هزینه کنیم، جایی در میان رتبه های بالای موتورهای جستجو نخواهیم داشت. در این درس به نکات مهم و کلیدی ارتقاء رتبه یک وبلاگ اشاره می کنیم. البته این یک شروع است و شما می‌توانید با تحقیق، مطالعه و بهبود وبلاگ تان، جایگاه اول نتایج جستجو را از آن خود کنید.

دوستان بسیار زیادی می‌پرسند که چطور می‌شود پیج رنک خود را افزایش داد و در صفحات اول نتایج جستجو در سایت هایی مثل گوگل و یاهو ، سایت یا وبلاگ خود را مشاهده کرد.در این بخش ۵ نکته مهم را یادآوری می کنیم.

 

حتما شما می‌دانید که پیج رنک چیست؟

Rank یک معیار است که ما به صورت یک عدد صحیح بین ۰ تا ۱۰ می‌بینیم و گوگل به وسیله آن صفحات را مرتب می‌کند. به عبارتی هر چه Page Rank بالاتر، در موتور جستجوی گوگل در جای بهتر!

تنها سایتهای بسیار کمی هستند که PageRank آنها ۱۰ باشد و این یک پیج‌رنک فوق‌العاده محسوب می‌شود. پیج رنک معمولا بسته به پیشرفت سایت ، آمار بازدید ، وجود لینک سایت شما در سایت ها و سابقه فعالیت سایت شما ، گاهی چند ماه یکبار و گاهی سالانه تغییر می یابد.

توجه دارید که ما پیج رنک بالا را فقط برای بیشتر در نتایج جستجو پیدا شدن می‌خواهیم و هیچ مزیت دیگری ندارد ، پس نکات زیر در این مورد بیشتر به شما کمک می‌کند.

۱- به محتویات توجه کنید !

 

اگر بخواهیم بگوییم عامل اصلی موفقیت در این زمینه چیست مسلما باید صحبت از کیفیت محتوا کرد. موتورهای جستجو هیچ‌گاه وبلاگی را که یک پست نوشته است را دوست ندارند. این عامل به شدت در بالا بردن محبوبیت شما می‌تواند کارساز باشد. از سویی اگر کیفیت مطالب بالا نباشد لینک‌ مطالب شما به اشتراک گذاشته نمی‌شود. گوگل و دیگر موتورهای جستجو بالاخره می‌فهمند مطالب شما به درد بخور است که این همه توسط افراد مختلف به دیگران توصیه می‌شود. این خودش یک نکته مهم است.

مهم‌تر از همه این‌ها اینکه اگر محتوای شما کیفیت نداشته باشد بازدیدکننده‌ای که یک بار به وبلاگ شما آمده است مشتری دائم شما نمی‌شود و این خودش عاملی خواهد بود برای این که شما رسما در وبلاگنویسی شکست خورده باشید.

۲- پیش‌بینی کردن آنچه کاربران به دنبال آنها می گردند !

 

همیشه استفاده مهم کاربران از موتورهای جستجوگر، پیدا کردن اطلاعاتی درباره وقایع روز ، موضوعات کاربردی و خدمات رایگان است. زمانی که بازدیدکنندگان و مشتریان شما از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل و یاهو برای پیدا کردن محصولات و سایت ها استفاده می کنند، از مجموعه ای ازکلمات یا اصطلاحات استفاده می کنند، که عموماً کلمات کلیدی یا Keywords نامیده می شوند، در نتیجه شما باید بفهمید که آنها چه کلمات کلیدی را در رسیدن به هدفشان بکار می برند.

پس سعی کنید با شناسایی کلمات کلیدی که در بیشتر در موتورهای جستجو ثبت می شوند و بکار بردن در وبلاگ یا سایت خود ، بیشتر در لیست نتایج جستجو قرار بگیرید.

۳- در نگارش تیتر مطالب ابتکار به خرج دهید !

 

تیتر برای موتور جستجوگری چون گوگل تاثیر عمیقی دارد. موتورهای جستجوگر به شدت دنبال تیتر شما در پشت صحنه وبلاگ‌تان هستند. سعی کنید در نوشتن تیتر ها از کاربردی ترین کلمات استفاده کنید. همچنین استفاده از تگ ها یا برچسب ها برای مطالبتان بسیار در این زمینه مفید است. موتورهای جستجوگر برای این که بفهمند نکته مهم پست شما چیست آنها را نمی‌خوانند. بیشتر به تگ‌ها توجه می‌کنند.

همچنین به نظر می‌رسد موتورهای جستجوگر به کلمه اول تیتر بیشتر از کلمات دیگر بها می‌دهند. این شاید نکته مهمی باشد. پس سعی کنید این قضیه را نیز رعایت کنید.

۴- لینک به وبلاگ یا به مطالب شما

 

اگر شما در قسمت محتوا خوب کار کرده باشید وبلاگ‌های دیگر رغبت نشان می‌دهند که به پست‌های شما لینک بدهند. این یک عامل بسیار مهم است که جز با محتوای خوب میسر نمی‌شود.

یک نکته مهم که نباید از نظر دور بماند این که تاثیر لینک در درون پستهای شما اصلا با تاثیر آن در سایدبار و … قابل مقایسه نیست. لینک‌هایتان در پستهای دیگران را دست کم نگیرید !

کسانی که تبادل لینک می‌کنند تنها راه بالا بردن پیج‌رنکشان را در این بخش می‌جویند. اما این کافی نیست. باز هم محتواست که به شما کمک می‌کند. اگر محتوای درست و حسابی داشته باشید در این بخش هم، مانند قسمت لینک به پست‌های شما ، موفقیت از آن شماست.

ضمنا هرچه سایت ها یا وبلاگ های بزرگتری شما را لینک کنند، در موتورهای جستجو جایگاه بهتری خواهید داشت.

۵- از کدهای نامرغوب استفاده نکنید !

 

نکته ای که صاحبان سایت ها به خصوص دارندگان وبلاگ باید به آن توجه کنند در بکار بردن کدهای جانبی مثل کد موزیک، کد موس و دیگر کدهای جاوا اسکریپت هست. استفاده بیش از اندازه از این کدها یا کدهای نا معتبر و مشکل دار ( اگر در پایین صفحه در نوار Status bar علامت زرد رنگ هشدار را دیدید متوجه شوید که قالب سایت یا وبلاگ شما در کدنویسی دچار مشکل است ) که موجب عدم امکان دسترسی آسان موتورهای جستجو خواهد شد شما را در قرار گیری در نتایج بهتر جستجوها عقب خواهد برد.

همه درهم


دیدگاه ها خاموش هستند.

آخرین مطالب ویژه

فواید تندخوانی و تقویت حافظه در زندگی و کار و تحصیلمان چیست ؟

فواید تندخوانی و تقویت...

درتاریخ : فروردین - 2 - 1399

دیدگاه‌ها برای فواید تندخوانی و تقویت حافظه در زندگی و کار و تحصیلمان چیست ؟ بسته هستند

« تلگرام » چند میلیون کاربر ایرانی دارد؟

« تلگرام » چند...

درتاریخ : خرداد - 2 - 1394

دیدگاه‌ها برای « تلگرام » چند میلیون کاربر ایرانی دارد؟ بسته هستند

سپندارمذگان ، روز عشق ایرانی

سپندارمذگان ، روز عشق...

درتاریخ : بهمن - 28 - 1392

دیدگاه‌ها برای سپندارمذگان ، روز عشق ایرانی بسته هستند

تازه ترین نوشته ها

۲۲ دلیل مهم برای موفقیت در کنکور و امتحانات

۲۲ دلیل مهم برای...

درتاریخ : مهر - 14 - 1398

دیدگاه‌ها برای ۲۲ دلیل مهم برای موفقیت در کنکور و امتحانات بسته هستند

زومبا چیست و برای چه افرادی مناسب است ؟! | معرفی انواع زومبا

زومبا چیست و برای...

درتاریخ : آذر - 27 - 1396

دیدگاه‌ها برای زومبا چیست و برای چه افرادی مناسب است ؟! | معرفی انواع زومبا بسته هستند

خواص بی نظیر خرما ! | از فواید خرما چه میدانید ؟!

خواص بی نظیر خرما...

درتاریخ : آذر - 26 - 1396

دیدگاه‌ها برای خواص بی نظیر خرما ! | از فواید خرما چه میدانید ؟! بسته هستند

سیاهدانه و روغن سیاهدانه و فواید بیشمار آن ! | از فواید سیاهدانه چه میدانید ؟!

سیاهدانه و روغن سیاهدانه...

درتاریخ : آذر - 10 - 1396

دیدگاه‌ها برای سیاهدانه و روغن سیاهدانه و فواید بیشمار آن ! | از فواید سیاهدانه چه میدانید ؟! بسته هستند

چای سیاه و خواص درمانی بی نظیر آن

چای سیاه و خواص...

درتاریخ : خرداد - 4 - 1394

دیدگاه‌ها برای چای سیاه و خواص درمانی بی نظیر آن بسته هستند

توصیه‌های مفید تغذیه‌ای در هفته‌های پایانی تا کنکور

توصیه‌های مفید تغذیه‌ای در...

درتاریخ : خرداد - 2 - 1394

دیدگاه‌ها برای توصیه‌های مفید تغذیه‌ای در هفته‌های پایانی تا کنکور بسته هستند

با بالا رفتن سن پوستی زیبا داشته باشید

با بالا رفتن سن...

درتاریخ : اردیبهشت - 28 - 1394

دیدگاه‌ها برای با بالا رفتن سن پوستی زیبا داشته باشید بسته هستند

طرز تهیه کباب کوبیده و جوجه کباب سنتی خوشمزه

طرز تهیه کباب کوبیده...

درتاریخ : اردیبهشت - 27 - 1394

دیدگاه‌ها برای طرز تهیه کباب کوبیده و جوجه کباب سنتی خوشمزه بسته هستند

چرا غسل جنابت باید انجام بگیرد؟

چرا غسل جنابت باید...

درتاریخ : اردیبهشت - 27 - 1394

دیدگاه‌ها برای چرا غسل جنابت باید انجام بگیرد؟ بسته هستند

تغذیه تکمیلی کودک چگونه باید باشد

تغذیه تکمیلی کودک چگونه...

درتاریخ : اردیبهشت - 22 - 1394

دیدگاه‌ها برای تغذیه تکمیلی کودک چگونه باید باشد بسته هستند

تبلیغات

  • نرم افزار تندخوانی و تقویت حافظه