نکاتی کاربردی در بخارپز و سرخ کردن سبزیجات

نکاتی کاربردی در بخارپز و سرخ کردن سبزیجات

نکاتی کاربردی در بخارپز و سرخ کردن سبزیجات :

برای حفظ رنگ سبزی به هیچ عنوان از جوش‌شیرین استفاده نکنید، زیرا باعث از بین رفتن ویتامین C، گروه B و برخی مواد معدنی می‌شود.

در گذشته انواع سبزی‌ها به شکل سبزی خوردن، سالاد یا برای تهیه انواع خورش‌ مورد استفاده قرار می‌گرفتند، ولی اکنون در بسیاری از مهمانی‌ها در کنار غذاهای متنوع، معمولا بشقابی از سبزیجات خام یا بخارپز دیده می‌شود.

سبزیجات را هم می‌توان خام خورد و هم به صورت بخارپز، اما به دلیل دارا بودن ویتامین‌ های حساس به حرارت ( مثل ویتامین C )، باید در هنگام پخت آن‌ها دقت بیشتری به خرج داد.

چهار عامل، نقش مهمی در کاهش مواد مغذی موثر دارند:

۱- عملیاتی که پیش از پختن، روی ماده غذایی انجام می شود؛
۲- مدت زمان پختن غذا؛
۳- مقدار مایع مورد استفاده برای پختن غذا؛
۴- مدت زمانی که غذا را داغ نگه می دارید یا در هوای آزاد می گذارید تا مصرف شود.
برای این که غذاهای شما مواد مغذی خود را حفظ کنند، باید این چهار عامل را کنترل کنید. بیشتر روش های پخت غذا، موجب کاهش ویتامین C در ماده غذایی می شوند و هم چنین طعم و رنگ و مزه ماده غذایی را تغییر می دهند که ناشی از واکنش های شیمیایی است که درون ماده غذایی رخ می دهد. به عنوان یک قانون کلی هر چه در تهیه غذا، آب، زمان و روغن کمتری استفاده شود، مواد مغذی کمتری از بین خواهد رفت.

اگر تصمیم به بخارپز کردن سبزی‌جات دارید بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

۱ – در زمان بخارپز کردن حتما باید در ظرف گذاشته شود.

۲ – از مقدار کمی آب استفاده کنید تا بعد از طبخ به خورد سبزی‌جات برود.

۳ – آب حاصل از سبزیجات را میل کنید ( به غیر از سیب‌زمینی ).

۴ – بهتر است در این روش، ابتدا آب را جوش‌ آورید. سپس انواع سبزیجات را در آب در حال جوش بریزید، زیرا با این روش آنزیم‌های موجود در سبزی حفظ می‌شوند و ویتامین‌ها هم در اثر حرارت کمتر آسیب‌ می‌بینند.

۵ – برای حفظ رنگ سبزی به هیچ عنوان از جوش‌شیرین استفاده نکنید، زیرا باعث از بین رفتن ویتامین C، گروه B و برخی مواد معدنی می‌شود.

۶ – سبزیجات را قبل از خرد کردن باید بشویید، زیرا اگر سبزی خرد شود، ویتامین‌ها با شستشو از بین می‌روند.

سرخ کردن سبزیجات

گاهی اوقات دیده شده است که سبزیجات را سرخ و یا با مقدار زیادی روغن می‌پزند که این روش علاوه بر ایجاد ترکیبات مضر، باعث بروز چاقی و بیماری‌های قلبی‌- عروقی شده و به سلامتی افراد لطمه می‌زند، مخصوصا اگر برای این کار از روغن جامد یا روغن حیوانی استفاده شود.

به علاوه، وقتی درجه حرارت در این روش پخت بالا باشد، باعث از بین رفتن ویتامین‌ها شده و مهم‌تر اینکه هضم‌شان با مشکل مواجه می‌شود.

یادتان نرود که تلفیق آنها با سایر گروه‌‌های غذایی از جمله غلات، گوشت سفید و لبنیات کم‌چرب می‌تواند وعده غذایی کامل‌تری را ایجاد کند.

منبع : همشهری آنلاین

همه درهم

دسته ها : خانه داری

ارسال یک پاسخ


آخرین مطالب ویژه

« تلگرام » چند میلیون کاربر ایرانی دارد؟

« تلگرام » چند...

درتاریخ : خرد - ۳ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

سپندارمذگان ، روز عشق ایرانی

سپندارمذگان ، روز عشق...

درتاریخ : بهم - ۲۸ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

لحظه تحویل سال ۱۳۹۳ و سال اسب

لحظه تحویل سال ۱۳۹۳...

درتاریخ : بهم - ۱۲ - ۱۳۹۲

یک دیدگاه

تازه ترین نوشته ها

زومبا چیست و برای چه افرادی مناسب است ؟! | معرفی انواع زومبا

زومبا چیست و برای...

درتاریخ : آذر - ۲۷ - ۱۳۹۶

بدون دیدگاه

خواص بی نظیر خرما ! | از فواید خرما چه میدانید ؟!

خواص بی نظیر خرما...

درتاریخ : آذر - ۲۶ - ۱۳۹۶

بدون دیدگاه

چای سیاه و خواص درمانی بی نظیر آن

چای سیاه و خواص...

درتاریخ : خرد - ۵ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

با بالا رفتن سن پوستی زیبا داشته باشید

با بالا رفتن سن...

درتاریخ : ارد - ۲۹ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

طرز تهیه کباب کوبیده و جوجه کباب سنتی خوشمزه

طرز تهیه کباب کوبیده...

درتاریخ : ارد - ۲۸ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

چرا غسل جنابت باید انجام بگیرد؟

چرا غسل جنابت باید...

درتاریخ : ارد - ۲۸ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

تغذیه تکمیلی کودک چگونه باید باشد

تغذیه تکمیلی کودک چگونه...

درتاریخ : ارد - ۲۳ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

فواید پیاده روی بعد از شام چیست ؟

فواید پیاده روی بعد...

درتاریخ : ارد - ۲۰ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

تبلیغات

  • نرم افزار تندخوانی و تقویت حافظه

مطالب پیشین همه در هم

سوالات رایج دختران در زمان بلوغ

سوالات رایج دختران در...

درتاریخ : مرد - ۲۶ - ۱۳۹۲

یک دیدگاه

اضطراب جدایی کودک و راه های برطرف کردن آن

اضطراب جدایی کودک و...

درتاریخ : مرد - ۱۴ - ۱۳۹۲

یک دیدگاه

نکاتی برای پوشش کودکان در تابستان

نکاتی برای پوشش کودکان...

درتاریخ : مرد - ۱۰ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

دعا و اعمال روز هشتم ماه مبارک رمضان

دعا و اعمال روز...

درتاریخ : تیر - ۲۵ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

تاریخچه عکاسی در ایران و جهان

تاریخچه عکاسی در ایران...

درتاریخ : فرو - ۱۶ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

انبه میوه ای با خواص فراوان

انبه میوه ای با...

درتاریخ : مرد - ۶ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

راههای پرورش خلاقیت در کودکان

راههای پرورش خلاقیت در...

درتاریخ : ارد - ۱۹ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

نحوه برخورد با کودکان لجباز

نحوه برخورد با کودکان...

درتاریخ : ارد - ۸ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

فواید خندیدن

فواید خندیدن

درتاریخ : ارد - ۲ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

تاثیرات دوران کودکی بر شخصیت

تاثیرات دوران کودکی بر...

درتاریخ : مرد - ۱۰ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

برخی از نشانه های بیماری در گیاهان آپارتمانی

برخی از نشانه های...

درتاریخ : مرد - ۲۶ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

تب خال چیست و چگونه درمان میشود

تب خال چیست و...

درتاریخ : ارد - ۳۰ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

بیان احساسات برای رسیدن به آرامش

بیان احساسات برای رسیدن...

درتاریخ : تیر - ۲۳ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

اعمال مشترکه شبهای قدر

اعمال مشترکه شبهای قدر

درتاریخ : تیر - ۲۹ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

راز هایی برای زیبایی بانوان

راز هایی برای زیبایی...

درتاریخ : مرد - ۱۴ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

دعا و اعمال روز دوم ماه مبارک رمضان

دعا و اعمال روز...

درتاریخ : تیر - ۱۹ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

از مضرات قلیان چه می دانید

از مضرات قلیان چه...

درتاریخ : تیر - ۲۸ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

طرز تهیه دونات و دونات شکلاتی

طرز تهیه دونات و...

درتاریخ : مرد - ۲۴ - ۱۳۹۲

یک دیدگاه

طرز تهیه کباب حسینی با گوشت و مرغ

طرز تهیه کباب حسینی...

درتاریخ : تیر - ۲۸ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه