دستور 3 غذای مطبوع گیلانی

دستور ۳ غذای مطبوع گیلانی

دستور ۳ غذای مطبوع گیلانی

قلیه سیر :

مواد لازم:
مرغ متوسط:۱ عدد
لپه :۲ قاشق غذاخوری
برگ سیر:۳ تا ۴ عدد
تخم مرغ :۳ تا ۴ عدد
روغن:به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین :به میزان لازم

طرز تهیه:

مرغ را پاک کرده، بشویید، نمک بزنید و به همراه زردچوبه و روغن کمی سرخ کنید تا رنگ مرغ تغییر کرده و سفید شود. لپه را بشویید و داخل قابلمه مرغ بریزید و پس از کمی تفت دادن یک تا دو لیوان آب در قابلمه بریزید تا مرغ نیم پز شود.
برگ سیر را روی تخته با چاقو به طور یکدست خرد کنید. سپس آن را در ظرفی پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورد و دو بار آن را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.برگ سیر را در تابه ریخته با کمی نمک، زردچوبه و روغن خوب سرخ کنید.روغن باید به اندازه ای باشد که سیرها نسوزد و به تابه نچسبد.تخم مرغ ها را خوب بزنید و برگ سیر را در وسط تابه جمع کنید.تخم مرغ زده شده را روی آن بریزید.حرارت زیر تابه را کم کنید تا تخم مرغ خودش را بگیرد و با سیر آمیخته شود.
مخلوط سیر و تخم مرغ را که با قاشق به قطعات کوچکتری تقسیم کرده اید به قابلمه مرغ اضافه کنید.نمک غذا را اندازه کنید.فلفل و دارچین را نیز به غذا بیفزایید و بگذارید تا روی حرارت ملایم آرام بجوشد و به روغن بیفتد.این خورش را می توان با گوشت اردک و مرغابی نیز آماده کرد.

باقلا قاتق :

مواد لازم
پاچ باقلاى سبز یا لوبیا چیتى یا لوبیا رشتى تازه (۳ کیلو) یا پاچ باقلاى خشک (۵۰۰ گرم)
شوید خشک (۴ قاشق غذاخورى) یا شوید تر (یک دسته کوچک)
تخم مرغ _ ۳ عدد
سیر _ یک و نیم بته
زردچوبه _ نصف قاشق چایخورى
فلفل و نمک _ به اندازه کافى
روغن یا کره ( کره طعم خورش را لذیذتر مىکند) _ ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم

طرز تهیه
پاچ باقلاى سبز را از دو پوست درآورده تمیز مىشوئیم. سیر را پوست کنده و پرهاى سیر را ریز مىکنیم, آنگاه باقلا و سیر ریز شده و زردچوبه و شوید خشک(در صورتى که شوید تر بکار رود آنرا ریز خرد مىکنیم) و کره را مخلوط نموده در قابلمه یا گمج(که ظرف سفالى لعاب دار است و معمولا گیلانى ها از آن براى باقلا قاتق استفاده مىکنند) ریخته و ظرف را روى حرارت ملایم گذاشته و باقلا را کمى سرخ مىکنیم, آنگاه آنقدر آب اضافه مىنمائیم تا روى باقلا را بگیرد و خورش آهسته بجوشد تا باقلا بپزد ولى باید دقت نمود که له نشود. بعد تخم مرغ را در آن شکسته و در ظرف را مىگذاریم تا تخم مرغ بسته شود. نمک و فلفل زده برمىداریم. این خورش با کته, ماهىشور و زیتون پرورده یا ماست و ترب سفید صرف مىشود.


میرزا قاسمی :

مواد لازم
بادنجان درشت غیر تخمى _ ۱۰ عدد (۲ کیلو)
تخم مرغ _ ۳ تا ۴ عدد
سیر _ یک و نیم بته
نمک و فلفل _ به اندازه کافى
در صورت تمایل گوجه فرنگى متوسط _ ۳ عدد
روغن یا کره _ ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
زرد چوبه _ نصف قاشق چاى خورى

طرز تهیه

بادنجان ها را شسته با نوک کارد پوست آن ها را یک چاک مىدهیم, آنها را روى آتش ذغال یا در کف فر کباب مىکنیم تا بحدى که کاملا پخته شود. پوست و سر بادنجان را مىگیریم. اگر تخمى باشد تا حد امکان تخم آنرا جدا مىنماییم سپس با نوک قاشق آنرا تکه تکه نموده و یا با گوشت کوب له مىکنیم. سیرها را پوست کنده با کمى نمک با گوشت کوب کوبیده و با روغن و کمى زردچوبه تفت میدهیم تا طلائى شود. سپس بادنجان ها را با سیر و روغن یا کره و باز کمى زردچوبه مخلوط کرده روى حرارت ملایم در تاوه سرخ مىکنیم و مرتب هم مىزنیم که ته نگیرد. آنقدر سرخ مىکنیم تا تقریبا آبش جمع شود, آنگاه گوچه فرنگى ها را پوست کنده قاچ قاچ نموده به بادنجان ها اضافه مىکنیم و باز کمى تفت میدهیم تا به روغن بیفتد. سپس بادنجان ها را کنار کرده در وسط تاوه یک قاشق کره ریخته تخم مرغ ها را در آن مىشکنیم, وقتى تخم مرغ بسته شد آنرا آهسته با بادنجان ها مخلوط مىکنیم. نمک و فلفل زده برمىداریم.

منابع : شمالیها و ماهنامه آشپزی

همه درهم

دسته ها : تغذیه و آشپزی

ارسال یک پاسخ


آخرین مطالب ویژه

« تلگرام » چند میلیون کاربر ایرانی دارد؟

« تلگرام » چند...

درتاریخ : خرد - ۳ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

سپندارمذگان ، روز عشق ایرانی

سپندارمذگان ، روز عشق...

درتاریخ : بهم - ۲۸ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

لحظه تحویل سال ۱۳۹۳ و سال اسب

لحظه تحویل سال ۱۳۹۳...

درتاریخ : بهم - ۱۲ - ۱۳۹۲

یک دیدگاه

تازه ترین نوشته ها

زومبا چیست و برای چه افرادی مناسب است ؟! | معرفی انواع زومبا

زومبا چیست و برای...

درتاریخ : آذر - ۲۷ - ۱۳۹۶

بدون دیدگاه

خواص بی نظیر خرما ! | از فواید خرما چه میدانید ؟!

خواص بی نظیر خرما...

درتاریخ : آذر - ۲۶ - ۱۳۹۶

بدون دیدگاه

چای سیاه و خواص درمانی بی نظیر آن

چای سیاه و خواص...

درتاریخ : خرد - ۵ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

با بالا رفتن سن پوستی زیبا داشته باشید

با بالا رفتن سن...

درتاریخ : ارد - ۲۹ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

طرز تهیه کباب کوبیده و جوجه کباب سنتی خوشمزه

طرز تهیه کباب کوبیده...

درتاریخ : ارد - ۲۸ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

چرا غسل جنابت باید انجام بگیرد؟

چرا غسل جنابت باید...

درتاریخ : ارد - ۲۸ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

تغذیه تکمیلی کودک چگونه باید باشد

تغذیه تکمیلی کودک چگونه...

درتاریخ : ارد - ۲۳ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

فواید پیاده روی بعد از شام چیست ؟

فواید پیاده روی بعد...

درتاریخ : ارد - ۲۰ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

تبلیغات

  • نرم افزار تندخوانی و تقویت حافظه

مطالب پیشین همه در هم

با هرزنامه نویس ها در OUTLOOK مقابله کنید

با هرزنامه نویس ها...

درتاریخ : شهر - ۳۰ - ۱۳۹۳

بدون دیدگاه

برای کوچک کردن شکم خود بخوانید

برای کوچک کردن شکم...

درتاریخ : ارد - ۳۰ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

نکاتی برای حفظ موها در آقایان

نکاتی برای حفظ موها...

درتاریخ : شهر - ۲ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

داستان های الهام بخش در زمینه موفقیت شغلی

داستان های الهام بخش...

درتاریخ : شهر - ۸ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

رابطه جنسی ایمن چگونه ایجاد می شود

رابطه جنسی ایمن چگونه...

درتاریخ : مرد - ۱۳ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

طرز تهیه شیرینی کشمشی

طرز تهیه شیرینی کشمشی

درتاریخ : ارد - ۳۱ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

طرز تهیه ۳ غذای سبک دیگر مخصوص شام

طرز تهیه ۳ غذای...

درتاریخ : شهر - ۴ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

ویژگی های بچه های مستعد اعتیاد را بشناسید

ویژگی های بچه های...

درتاریخ : شهر - ۱۸ - ۱۳۹۳

بدون دیدگاه

چرا فرزندم در مدرسه پرخاشگر است ؟

چرا فرزندم در مدرسه...

درتاریخ : شهر - ۲۰ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

سالمندان و ۶ ثانیه ورزش !

سالمندان و ۶ ثانیه...

درتاریخ : شهر - ۲۱ - ۱۳۹۳

بدون دیدگاه

سندرم مارفان چیست

سندرم مارفان چیست

درتاریخ : تیر - ۱۶ - ۱۳۹۲

یک دیدگاه

فواید خندیدن

فواید خندیدن

درتاریخ : ارد - ۲ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

نگار گری ایرانی و مکاتب آن

نگار گری ایرانی و...

درتاریخ : تیر - ۱ - ۱۳۹۲

یک دیدگاه

کدو حلوایی ، تنبل ولی پرخاصیت

کدو حلوایی ، تنبل...

درتاریخ : خرد - ۱۴ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

روش هایی برای درمان موهای زائد

روش هایی برای درمان...

درتاریخ : تیر - ۱۷ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

دعا و اعمال روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان

دعا و اعمال روز...

درتاریخ : مرد - ۱۰ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

چگونه یک گوینده موثر و یک شنونده فعال باشیم

چگونه یک گوینده موثر...

درتاریخ : ارد - ۲۳ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

مواد غذایی موثر در درمان آرتروز را بشناسید

مواد غذایی موثر در...

درتاریخ : شهر - ۱۳ - ۱۳۹۲

یک دیدگاه