در مورد خواص لپه چه میدانید

در مورد خواص لپه چه میدانید

در مورد خواص لپه چه میدانید :

 لپه دانه‌های جدا شده، پوست کنده و خشک شدهٔ گیاهانی چون نخود فرنگی با نام علمیPisum sativum و نام انگلیسی Split pea، نخود معمولی با نام علمی Cicer arietinum و نام انگلیسی Split chickpea و نخود کفتری با نام علمی Cajanus cajanو نام انگلیسی Split Pigeon-Pea هستند. لپه مختص نخود نیست و لپه ی عدس ، لپه ی لوبیا و لپه ی باقلا نیز وجود دارد . آنها در گونه‌های زرد و سبز وجود دارند. هر یک از بذور نخود ، عدس یا لوبیا پس از جداسازی از غلاف هایشان در آب خیسانده می شوند تا پوستشان برداشته ‌شود . بعد از برداشت پوست بذور با فشار های مکانیکی به دو نیم تقسیم می شوند و سپس خشک می گردند . مدت زمان مورد نیاز برای بذر های دو نیم شده کمتر از انواعی است که سالم هستند .

ارزش غذایی

– ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) لپه
– انرژی ۳۴۰ کیلو کالری (۱۴۳۰ کیلو ژول)
– کربوهیدرات ۶۰ گرم
– قند ۸ گرم
– فیبر رژیمی ۲۶ گرم
– چربی ۱ گرم
– پروتئین ۲۵ گرم
– تیامین (ویتامین ب ۱) ۰٫۷ میلی گرم ۵۴ ٪
– اسید پانتوتنیک (ب ۵) ۱٫۷ میلی گرم ۳۴ ٪
– فولات (ویتامین ب ۹)۲۷۴ میکروگرم ۶۹ ٪
– آهن ۴ میلی گرم ۳۲ ٪

می‌دانید که حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسب‌ترین جایگزین برای گوشت هستند زیرا علاوه بر پروتئین، مقداری نشاسته هم دارند .

بنابراین هم انرژی بدن را تامین می‌کنند و هم پروتئین مورد نیاز را به مصرف‌کننده می‌رسانند.
لپه منبع غنی فیبر هم هست و به همین دلیل برای پیشگیری از یبوست، کاهش کلسترول خون،‌ تنظیم قندخون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی توصیه می‌شود.

عامل دیگری که باز هم لپه را در کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی و تنظیم فشارخون برجسته می‌سازد، وجود پتاسیم است. به طوری که هر واحد آن حدود ۷۱۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد. در مقابل پتاسیم، مقدار سدیم لپه کم است و به همین خاطر به افراد فشار خونی خوردن آن توصیه می‌شود. لپه منبع خوب ویتامین ۱B، ۶B و اسیدفولیک نیز می‌باشد البته به شرطی که خیلی پخته نشود چون ویتامین‌های گروه B در برابر حرارت ناپایدارند.

در ضمن، یکی از ویژگی‌های بارز لپه در مقایسه با سایر حبوبات این است که سریع پخته می‌شود. لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کم‌خون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب می‌آید.

بهتر است لپه در برنامه غذایی هفتگی حداقل یکی، دو بار مصرف شود. البته لپه هم مانند سایر حبوبات نفاخ است اما چون پوست آن گرفته می‌شود به مراتب نفخش کمتر از سایر حبوبات بوده و خیلی نیاز به خیساندن ندارد اما افرادی که احساس می‌کنند با مصرف لپه دچار نفخ می‌شوند، بهتر است آن را خیسانده، آب آن را دور بریزند و بعد آن را به غذایشان اضافه کنند.

همه درهم

دسته ها : تغذیه و آشپزی

برچسب ها : ,

یک دیدگاه

  1. JAVANE گفت:

    لطفا در مورد لپه باقالی هم توضیح بدید. ممنون میشم.

ارسال یک پاسخ


آخرین مطالب ویژه

« تلگرام » چند میلیون کاربر ایرانی دارد؟

« تلگرام » چند...

درتاریخ : خرد - ۳ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

سپندارمذگان ، روز عشق ایرانی

سپندارمذگان ، روز عشق...

درتاریخ : بهم - ۲۸ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

لحظه تحویل سال ۱۳۹۳ و سال اسب

لحظه تحویل سال ۱۳۹۳...

درتاریخ : بهم - ۱۲ - ۱۳۹۲

یک دیدگاه

تازه ترین نوشته ها

زومبا چیست و برای چه افرادی مناسب است ؟! | معرفی انواع زومبا

زومبا چیست و برای...

درتاریخ : آذر - ۲۷ - ۱۳۹۶

بدون دیدگاه

خواص بی نظیر خرما ! | از فواید خرما چه میدانید ؟!

خواص بی نظیر خرما...

درتاریخ : آذر - ۲۶ - ۱۳۹۶

بدون دیدگاه

چای سیاه و خواص درمانی بی نظیر آن

چای سیاه و خواص...

درتاریخ : خرد - ۵ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

با بالا رفتن سن پوستی زیبا داشته باشید

با بالا رفتن سن...

درتاریخ : ارد - ۲۹ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

طرز تهیه کباب کوبیده و جوجه کباب سنتی خوشمزه

طرز تهیه کباب کوبیده...

درتاریخ : ارد - ۲۸ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

چرا غسل جنابت باید انجام بگیرد؟

چرا غسل جنابت باید...

درتاریخ : ارد - ۲۸ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

تغذیه تکمیلی کودک چگونه باید باشد

تغذیه تکمیلی کودک چگونه...

درتاریخ : ارد - ۲۳ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

فواید پیاده روی بعد از شام چیست ؟

فواید پیاده روی بعد...

درتاریخ : ارد - ۲۰ - ۱۳۹۴

بدون دیدگاه

تبلیغات

  • نرم افزار تندخوانی و تقویت حافظه

مطالب پیشین همه در هم

خطرات دوران نامزدی را جدی بگیرید

خطرات دوران نامزدی را...

درتاریخ : شهر - ۲۲ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

خصوصیات دوست واقعی چیست

خصوصیات دوست واقعی چیست

درتاریخ : ارد - ۲۵ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

تقویت سیستم دفاعی بدن با چند توصیه ساده

تقویت سیستم دفاعی بدن...

درتاریخ : شهر - ۲۱ - ۱۳۹۳

بدون دیدگاه

علائم افسردگی بعد از زایمان

علائم افسردگی بعد از...

درتاریخ : مرد - ۱۵ - ۱۳۹۲

یک دیدگاه

همه چیز در مورد رشته تحصیلی علوم ارتباطات اجتماعی

همه چیز در مورد...

درتاریخ : شهر - ۴ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

از هنر دواتگری چه می دانید ؟

از هنر دواتگری چه...

درتاریخ : شهر - ۱۶ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

هضم بهتر غذا با ۱۰ نکته آسان

هضم بهتر غذا با...

درتاریخ : شهر - ۲۵ - ۱۳۹۳

بدون دیدگاه

ساز چنگ از پیدایش تا به حال

ساز چنگ از پیدایش...

درتاریخ : مرد - ۲۹ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

خواص چغندر یا لبو

خواص چغندر یا لبو

درتاریخ : ارد - ۱۵ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

تاثیرات منفی خصومت و بدبینی بر روی قلب

تاثیرات منفی خصومت و...

درتاریخ : شهر - ۲۱ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

۱۰ سبزی ضروری و مفید برای بدن را بشناسید

۱۰ سبزی ضروری و...

درتاریخ : شهر - ۱۵ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

استرس کودکان را در آستانه بازگشایی مدارس کنترل کنید

استرس کودکان را در...

درتاریخ : شهر - ۱۶ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

دانه های معجزه آسای گوجه فرنگی

دانه های معجزه آسای...

درتاریخ : شهر - ۲۹ - ۱۳۹۳

بدون دیدگاه

صبحانه خود را به خوردن میوه اختصاص دهید و لاغر شوید

صبحانه خود را به...

درتاریخ : مرد - ۸ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

در مورد خواص لپه چه میدانید

در مورد خواص لپه...

درتاریخ : مرد - ۲۳ - ۱۳۹۲

یک دیدگاه

زومبا چیست و برای چه افرادی مناسب است ؟! | معرفی انواع زومبا

زومبا چیست و برای...

درتاریخ : آذر - ۲۷ - ۱۳۹۶

بدون دیدگاه

فرمول هایی برای چکاپ شخصی سالیانه

فرمول هایی برای چکاپ...

درتاریخ : مهر - ۱۹ - ۱۳۹۳

بدون دیدگاه

بازی با کودکان برای والدین شاغل

بازی با کودکان برای...

درتاریخ : تیر - ۱۸ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه

علل خواب رفتن دست و پا و درمان آن

علل خواب رفتن دست...

درتاریخ : خرد - ۱۲ - ۱۳۹۲

بدون دیدگاه